tomtomek
Barfuje od: 25.01.2013
Udział BARFa: 90-100%
Dołączył: 06 Lut 2013 Posty: 66 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2013-03-15, 20:48
arleta napisał/a:
Czy kości to jakie lepiej: szyja indycza, korpusy, skrzydełka, kolanka czy coś może innego?
Zrezygnować z kości zupełnie i podawać np tchawicę?
Nie mam zbyt dużego doświadczenia. Dopiero zaczynam i to ze szczeniakiem, ale też ma problem z trawieniem kości. Zauważyłem, że najlepiej trawione są kości z kurczaka ( szyje i skrzydełka). Kaczka i indyk już gorzej - kupy są twardsze, ale całych fragmentów kości nie widać, natomiast po jeleniu z kością (z AsPolu) w kupach pojawiają się niestrawione kości.
Z kości w większości zrezygnowałem, zastępuje je mączką kostną.
Barfuje od: 11.2008
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 6 razy Dołączyła: 06 Cze 2012 Posty: 356 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-16, 08:41
Moja dziesięcioletnia charcica je właściwie to samo co moje pozostałe psy. Dostaje mniejsze porcje i mniej tłuszczu, ale to nie ze względu na wiek, tylko na skłonności do tycia (od szczeniaka je ma). No i nie dostaje twardych kości (wołowe, wieprzowe), ale tych w ogóle praktycznie nie podaję psom, czasem najwyżej jakiś wołowy ogon czy kawałek kręgosłupa do gryzienia. Seniorka na szczęście trawi jak trzeba, mielonki z kością również także je też podaję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum