Barfuje od: 02.08.2016r
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2016-08-03, 09:32 Licho i Łoskot meldują się!
Cześć Wam, drodzy Forumowicze!
Moje świeżo nabyte kocie towarzystwo kończy jutro 8 tygodni.
Oto Licho:
Tutaj mamy Łoskota:
Kotniki swoje dni spędzają na wszelkim hultajstwie.
Oto dowody:
Są to pierwsze kocięta, za których dobrostan w pełni odpowiadam - tzn. ja i mój TŻ (wcześniej mieliśmy jedynie przyjemność przez 2 lata współzajmować przestrzeń z dwoma dorosłymi kotami, przynależącymi do naszej byłej współlokatorki).
Moje Psotniki wczoraj dostały swojego pierwszego barfa (przepis ze strony Feline Nutrition) i był to zdecydowany HIT!
Jeszcze raz serdeczne dzień dobry od całej naszej ferajny, napiszę coś więcej gdy Łoskot przestanie włazić na klawiaturę
Wysłany: 2016-08-03, 16:14
Dziękujemy za miłe powitanie!
Hultajstwo nic innego nie robi tylko rozrabia , BARFuje i śpi Poza tym jeszcze się troszkę do siebie nawzajem przyzwyczajamy (kotki są codziennie lekko traumatyzowane zabiegami czyszczenia uszu, ze względu na świerzbowca ). Postępy są jednak czynione. Dziś nastąpił kolejny przełom - Liszek zdecydował się na poranne zajrzenie do łóżka (generalnie kocię tam raczej nie wchodzi) i sesję przytulania, mruczenia, ocierania. Śmiesznie to wyglądało w wykonaniu takiego maluszka, ale poświęcił na to całe 5 minut! Oczywiście miałam przez cały czas taką minę.
Śliczność kotników jest wynikiem genetycznego eksperymentu, na jaki zdecydowała się ich mama (kocica o charakterystycznym wyglądzie rasy bombajskiej), gdyż ojcem najprawdopodobniej jest czarny, długowłosy mieszaniec europejczka z... no czymś długowłosym Oboje rodziców to prawdziwie przystojne bestyjki
Wysłany: 2016-08-04, 08:23
Prawdziwe z nich zabijaki! Polują zapamiętale na wszystko co się da, w tym na mnie i na siebie nawzajem
Jedno mnie zastanawia, kiedy maluchy harcują, bardzo często zdarza im się w coś przydzwonić, zazwyczaj głową Wasze kocięta też tak lekce sobie ważyły własne czaszki Czy też przyjdzie mi zainwestować w kaski?
Zmęczone rozpakowywaniem plecaka - z maszynką do mielenia w tle
A tu, Łoskotka uśpiło upewnianie się, że posiądę odpowiedznią wiedzę
fajne imiona im nadaliście :) cieszy również, że barf to hitowe jedzonko. oby tak dalej było. pamiętam jak mięso na barfa przerabialiśmy z M.oim właśnie ręczną maszynką. o zgrozo! teraz juz na 15 kg kota uzywamy elektrycznej :)
powodzenia!!
Wysłany: 2016-08-04, 10:28
Witaj Kocia Ciocia i cała rodzinko,
śliczne maluchy
co do rozrabiania, to też miałam ten sam dylemat, czy kupić im kaski czy spokojnie patrzeć jak walą o wszystko . Musieliśmy zabezpeiczyć ławę, która jest cała ze szkła, tak więc była dla nich niewidzialna (miało to swój plus bo długi czas na nią nie wskakiwały, bo się bały) - okleiłam ławę gazetami i przestały ciągle na nią wpadać, ale za to od czasu do czasu ogryzały gazety...nie byo to może ładne, ale przynajmniej bezpieczne
Wysłany: 2016-08-04, 21:29
sliver_87 Dziękujemy bardzo Kociakom chyba też podobają się imiona, w każdym razie pilnie starają się na nie zasłużyć
Arora Dziękuję za pomysł To rzeczywiście świetne rozwiązanie, szczególnie w przypadku szklanego mebla. Jeśli by się zastanowić... musiałabym chyba całe mieszkanie wytapetować gazetami. Narazie zrobiliśmy taki myk, że zablokowaliśmy wejście pod kuchenne szafki pobejcowanymi (własnymi ręcami ) sosnowymi deskami. Przykleione są na dwustronną taśmę montażową i wygląda to nawet niczego sobie, a przede wszystkim działa!
Pozdrowienia od BARFnych żarłoków!
Nie jestem pewna, czy wypada w wątku powitalnym, ale wrzucę jeszcze kilka fotek:
Barfuje od: 08.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 22 razy Dołączyła: 07 Sie 2012 Posty: 5339
Wysłany: 2016-08-05, 18:57
Witamy serdecznie na Forum całe Towarzystwo. Kociaki prześliczne
Życzymy udanego Barfowania
Saga
Barfuje od: 07.2016
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 5 razy Dołączyła: 02 Sie 2016 Posty: 1489
Wysłany: 2016-08-06, 16:01
Fajne kociaki i kapitalne imiona
To chyba każde kociaki tak się obtłukują o meble. Moje też tak, podczas gonitw nie wyrabiają na wirażach na śliskiej podłodze i walą np. w drzwi, aż ciarki przechodzą. Na początku nie mogły zrozumieć co to jest szyba w oknie i parę razy chciały "przejść" przez nią biegiem na balkon
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum