BARFny Świat Strona GłównaBARFny Świat Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Album  Kontakt  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Licho i Łoskot meldują się!
Autor Wiadomość
Kocia Ciocia 

Barfuje od: 02.08.2016r
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2016-08-03, 09:32   Licho i Łoskot meldują się!

Cześć Wam, drodzy Forumowicze!

Moje świeżo nabyte kocie towarzystwo kończy jutro 8 tygodni.
Oto Licho:

Tutaj mamy Łoskota:

Kotniki swoje dni spędzają na wszelkim hultajstwie.
Oto dowody:

Są to pierwsze kocięta, za których dobrostan w pełni odpowiadam - tzn. ja i mój TŻ (wcześniej mieliśmy jedynie przyjemność przez 2 lata współzajmować przestrzeń z dwoma dorosłymi kotami, przynależącymi do naszej byłej współlokatorki).
Moje Psotniki wczoraj dostały swojego pierwszego barfa (przepis ze strony Feline Nutrition) i był to zdecydowany HIT!
Jeszcze raz serdeczne dzień dobry od całej naszej ferajny, napiszę coś więcej gdy Łoskot przestanie włazić na klawiaturę :pc:

Dragana 

Barfuje od: 08.2015
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2016-08-03, 14:51   

Małe rozrabiaki :twisted: i do tego takie śliczne! Naprawdę oryginalne futerka.
Witajcie na forum :kwiatek:

Kocia Ciocia 

Wysłany: 2016-08-03, 16:14   

Dziękujemy za miłe powitanie! :kwiatek:
Hultajstwo nic innego nie robi tylko rozrabia :twisted: , BARFuje :food: i śpi :sleep: Poza tym jeszcze się troszkę do siebie nawzajem przyzwyczajamy (kotki są codziennie lekko traumatyzowane zabiegami czyszczenia uszu, ze względu na świerzbowca :-( ). Postępy są jednak czynione. Dziś nastąpił kolejny przełom - Liszek zdecydował się na poranne zajrzenie do łóżka (generalnie kocię tam raczej nie wchodzi) i sesję przytulania, mruczenia, ocierania. Śmiesznie to wyglądało w wykonaniu takiego maluszka, ale poświęcił na to całe 5 minut! Oczywiście miałam przez cały czas taką :love: minę.
Śliczność kotników jest wynikiem genetycznego eksperymentu, na jaki zdecydowała się ich mama (kocica o charakterystycznym wyglądzie rasy bombajskiej), gdyż ojcem najprawdopodobniej jest czarny, długowłosy mieszaniec europejczka z... no czymś długowłosym :mrgreen: Oboje rodziców to prawdziwie przystojne bestyjki 8-)

psy-i-koty 

Wysłany: 2016-08-03, 16:15   

Super cudaczki. :love:

Kocia Ciocia 

Wysłany: 2016-08-04, 08:23   

Prawdziwe z nich zabijaki! Polują zapamiętale na wszystko co się da, w tym na mnie i na siebie nawzajem ;-)
Jedno mnie zastanawia, kiedy maluchy harcują, bardzo często zdarza im się w coś przydzwonić, zazwyczaj głową :hair: Wasze kocięta też tak lekce sobie ważyły własne czaszki :?: Czy też przyjdzie mi zainwestować w kaski? :mrgreen:
Zmęczone rozpakowywaniem plecaka - z maszynką do mielenia w tle

A tu, Łoskotka uśpiło upewnianie się, że posiądę odpowiedznią wiedzę

sliver_87 

Barfuje od: XI.2010
Wysłany: 2016-08-04, 10:18   

fajne imiona im nadaliście :) cieszy również, że barf to hitowe jedzonko. oby tak dalej było. pamiętam jak mięso na barfa przerabialiśmy z M.oim właśnie ręczną maszynką. o zgrozo! teraz juz na 15 kg kota uzywamy elektrycznej :)
powodzenia!!

Arora 

Barfuje od: 24.03.2016
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2016-08-04, 10:28   

Witaj Kocia Ciocia i cała rodzinko,
śliczne maluchy :love:
co do rozrabiania, to też miałam ten sam dylemat, czy kupić im kaski czy spokojnie patrzeć jak walą o wszystko ;-) . Musieliśmy zabezpeiczyć ławę, która jest cała ze szkła, tak więc była dla nich niewidzialna (miało to swój plus bo długi czas na nią nie wskakiwały, bo się bały) - okleiłam ławę gazetami i przestały ciągle na nią wpadać, ale za to od czasu do czasu ogryzały gazety...nie byo to może ładne, ale przynajmniej bezpieczne

Kocia Ciocia 

Wysłany: 2016-08-04, 21:29   

sliver_87 Dziękujemy bardzo :macha: Kociakom chyba też podobają się imiona, w każdym razie pilnie starają się na nie zasłużyć :twisted:
Arora Dziękuję za pomysł :kwiatek: To rzeczywiście świetne rozwiązanie, szczególnie w przypadku szklanego mebla. Jeśli by się zastanowić... musiałabym chyba całe mieszkanie wytapetować gazetami. Narazie zrobiliśmy taki myk, że zablokowaliśmy wejście pod kuchenne szafki pobejcowanymi (własnymi ręcami :king: ) sosnowymi deskami. Przykleione są na dwustronną taśmę montażową i wygląda to nawet niczego sobie, a przede wszystkim działa!
Pozdrowienia od BARFnych żarłoków!
Nie jestem pewna, czy wypada w wątku powitalnym, ale wrzucę jeszcze kilka fotek:

shana55 
Ekspert

Barfuje od: 08.2012
Pomogła: 22 razy
Wysłany: 2016-08-05, 18:57   

Witamy serdecznie na Forum całe Towarzystwo. Kociaki prześliczne :love:
Życzymy udanego Barfowania :kwiatek:

Saga 

Barfuje od: 07.2016
Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2016-08-06, 16:01   

Fajne kociaki i kapitalne imiona :-)
To chyba każde kociaki tak się obtłukują o meble. Moje też tak, podczas gonitw nie wyrabiają na wirażach na śliskiej podłodze i walą np. w drzwi, aż ciarki przechodzą. Na początku nie mogły zrozumieć co to jest szyba w oknie i parę razy chciały "przejść" przez nią biegiem na balkon :-(

Odpowiedz do tematu