Witamy serdecznie, yoashya z Tosią plus nasz nowy skarb- kiciołek, wesołek, wierciołek o imieniu FIOŁEk. Fiołek zaczął barfować od....wczoraj i to "pełną gębą" ! Jest małym, 11-nasto-tygodniowym persem colourpoint i mieszka z nami od około 10ciu dni. Cieszy to, że od razu zaakceptował BARFa ! Hurra!!!! A oto moje sierściuchy :))))
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 1 raz Wiek: 40 Dołączyła: 10 Sty 2012 Posty: 183 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2012-07-05, 12:10
Ale śmiszniaste! Takie słodkie pycha aż się chce ściskać
Maciejka
Barfuje od: 04.2012r
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2012-07-05, 12:33
Witajcie, witajcie !
Ale masz czesania! - po ostatnich linieniach moich krótkowłosych to moja pierwsza myśl.
Nawet nie wiesz jaki to skarb kociak który od razu akceptuje barfa
Mądry stworek!
Dziękuję za przemiłe powitanie :) w imieniu własnym i kotów, Tosi i Fiołka.
No jakto,przecież według mojego skromnego zdania zwierzak futerkowy polega właśnie na sierści, sierści i jeszcze raz sierści-im więcej i gęsciej tym lepiej! Ech, tylko te upały im dają popalić.... Piesy też zawsze ci u mnie były pooootwornie kudłate ( i łaciate przy tym :) a czesać uwielbiam, no takie juz u mnie skrzywienie, heh. Tylko okazało się, że persom się bardzo symbolicznie powinno czesać ogony a ja trochę przesadziłam z Tośką i już mnie starszono, że sierść nie odrosnie, ale odrasta wyraźnie! I mam porównanie jaka jest sierść na barfie a jaka nie- wynik do przewidzenia :)
A tak na marginesie, kto ma persy barfujące? Pokażcie się, please!
A czy jest tu wśród całej ekipy amerykanski cocker spaniel (kocham je!!!) ?
Pzdr
yoashya
aśka
Barfuje od: roku Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 177 Skąd: śląskie
Wysłany: 2012-07-05, 18:41
Witaj na forum.Towarzystwo cudne. Ale się rozczuliłam,bo mój pierwszy kicior był persem.
Zdecydowanie BOSKI
Podobają mi się kotki długowłose - śliczności - ale nie wiem czy bym miała cierpliwość TOTO czesać
Mój na szczęście sam pieczołowicie dba o fryzurkę (fold krótkowłosy), ale widziałam w hodowli foldów i długowłose z klapniętymi uszkami - rozbrajające
_________________ Mimo, że regulamin forum to FIKCJA - Śpiewać to rzecz ludzka, miauczeć to rzecz boska... (Zhuangzi 庄子)
JAKI CZAD! Ja chcę persa!! Fiołek jest przepiękny, nie mogę się napatrzeć! Ma oczy jak mój facet, muszę mu pokazać, to może się zgodzi na drugiego kota
Ale na naszym 4 piętrze w lecie nie da się wytrzymać, pers by się chyba męczył.
A Tosia ma identyczne umaszczenie jak świnka morska, którą kiedyś miałam!
Dziękuje za przesympatyczne "ochy i achy" ! :) (Sama się nieustannie nimi zachwycam, ale do tego są "przefajne w obyciu"
Zeniu, co do Twego pytania-tak, udało mi się wyprosić u hodowczyni wydanie nam kociaka w wieku 9ciu i pół tygodnia,tak bardzo chcieliśmy mieć go wcześniej, żeby Tosia od razu zechciała zaopiekować się taką troszkę jeszcze niezdarna malizną a nie rozbrykanym pewnym siebie hultajem jakim byłby pewnie mając 4 miesiące. I to było bardzo właściwe i mądre posunięcie.Tosia do nas trafiła właśnie mając 12 tygodni, ale jako pierwszy, jedyny kotek w domu i ominęło nas to najpięniejsze dzieciństwo naszej dziewuszki, choć przyznaję, że na jedynaki kociaki dobrze jest wydawać starsze ( a do zakoconego domu jako młodsze niż 4ro-misięczne). Pozdrowienia i podziękowania dla Pani Kasi,hodowczyni, że dała się namówić na wydanie Fiołeczka tak wcześnie!
Udział BARFa: 25-50%
Wysłany: 2012-10-26, 11:10
jak dla mnie karygodne odłaczenie kociaka w tym czasie od matki
nie wspomne o psychice i regulaminie (jak sprawa szczepień jesli pierwsze nastepuje w wieku 8-9 tyg)
ale nie bede sie rozpisywac poza tematem
sorry -nie mogłam sie oprzec
wiem ze im mniejszy maluch tym slodszy ,ale w zyciu wlasnie takiego "nieboraka"nie wydałabym do odcego nowego domu
w kazdym razie dalsze ochy i achy pod jego adresem
dawno dawno temu mialam persy w domu
jeszcze nawet te z długimi noskami
są to naprawde cudowne koty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum