Nazywam się Irmina i razem z mężem Tomkiem zaczynamy poruszać się w temacie żywieniowym kotów. Są to nasze pierwsze wspólne zwierzęta. Mieszkamy w Polsce wschodniej. W zakresie naszego żywienia Tomek jest wegetarianinem, ja weganką. Bardzo dbamy o nasze posiłki i tak samo chcieliśmy wybrać najlepszą dietę kociakom. Jak tylko wzięliśmy do siebie koty zaczęłam szukać informacji na temat kociej diety. Na to forum trafiłam po kilku miesiącach.
Nasze kociaki: Figa i Bajkał są rodzeństwem. Zabraliśmy je z chlewika w wieku 5. tygodni, matka je opuściła, potem niestety zginęła pod kołami samochodu. Teraz nasze kotki mają 7,5 miesiąca. Kiedy miały ok. 3-4 miesięcy podawaliśmy im mieszanki BARF z gotowych przepisów, podpatrzonych tutaj, na forum. Od ok. 2. tygodni mam dostęp do kalkulatora oraz przymus skonsultowania różnych wątpliwości. Od początku czytam też forum, ciągle jednak brakuje czasu, żeby zgłębić wszystko dokładnie.
Kociaki są oczywiście najukochańsze i najpiękniejsze ;). To bardzo żywe kotki. Teraz mamy dość małe mieszkanie, ale w przyszłym roku, mamy nadzieję, przeprowadzimy się już do domu wolnostojącego z dużym podwórkiem i pobliskimi łąkami. Jednak już teraz kociaki jeżdżą z Tomkiem praktycznie codziennie na cały dzień, pohasać na świeżym powietrzu. Bajkał złapał już nawet kilka pierwszych myszek - o Fidze nic nam nie wiadomo w tym temacie.
Bajkał sprawia wrażenie leniuszka, zawsze potrzebuje chwili zastanowienia, zanim wykona jakąś czynność. Figa jest bardzo skoczna i sprytna i raczej długo się nie zastanawia, co zrobić, idzie na żywioł ;).
Chyba po krótce przybliżyłam naszą sytuację rodzinną, a teraz zdjęcia naszych słodziaków:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum