BARFny Świat Strona GłównaBARFny Świat Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Album  Kontakt  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Cześć!
Autor Wiadomość
irminal 

Wysłany: 2016-12-03, 19:31   Cześć!

Nazywam się Irmina i razem z mężem Tomkiem zaczynamy poruszać się w temacie żywieniowym kotów. Są to nasze pierwsze wspólne zwierzęta. Mieszkamy w Polsce wschodniej. W zakresie naszego żywienia Tomek jest wegetarianinem, ja weganką. Bardzo dbamy o nasze posiłki i tak samo chcieliśmy wybrać najlepszą dietę kociakom. Jak tylko wzięliśmy do siebie koty zaczęłam szukać informacji na temat kociej diety. Na to forum trafiłam po kilku miesiącach.

Nasze kociaki: Figa i Bajkał są rodzeństwem. Zabraliśmy je z chlewika w wieku 5. tygodni, matka je opuściła, potem niestety zginęła pod kołami samochodu. Teraz nasze kotki mają 7,5 miesiąca. Kiedy miały ok. 3-4 miesięcy podawaliśmy im mieszanki BARF z gotowych przepisów, podpatrzonych tutaj, na forum. Od ok. 2. tygodni mam dostęp do kalkulatora oraz przymus skonsultowania różnych wątpliwości. Od początku czytam też forum, ciągle jednak brakuje czasu, żeby zgłębić wszystko dokładnie.

Kociaki są oczywiście najukochańsze i najpiękniejsze ;). To bardzo żywe kotki. Teraz mamy dość małe mieszkanie, ale w przyszłym roku, mamy nadzieję, przeprowadzimy się już do domu wolnostojącego z dużym podwórkiem i pobliskimi łąkami. Jednak już teraz kociaki jeżdżą z Tomkiem praktycznie codziennie na cały dzień, pohasać na świeżym powietrzu. Bajkał złapał już nawet kilka pierwszych myszek - o Fidze nic nam nie wiadomo w tym temacie.

Bajkał sprawia wrażenie leniuszka, zawsze potrzebuje chwili zastanowienia, zanim wykona jakąś czynność. Figa jest bardzo skoczna i sprytna i raczej długo się nie zastanawia, co zrobić, idzie na żywioł ;).

Chyba po krótce przybliżyłam naszą sytuację rodzinną, a teraz zdjęcia naszych słodziaków:

Bajkał

Figa

traganek 

Barfuje od: 12.2015
Udział BARFa: 90-100%
Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2016-12-05, 00:33   

Dzień dobry na forum. :)
Widać po uszach, że Twoje kotki są spokrewnione. Genialne uszy mają :-)

shana55 
Ekspert

Barfuje od: 08.2012
Pomogła: 22 razy
Wysłany: 2016-12-05, 01:09   

Witajcie na Forum :love:
Koteczki prześwietne :kwiatek: Barfujcie owocnie i na zdrowie.

Skipper 
Ekspert

Barfuje od: 2012.08.20
Pomogła: 4 razy
Wysłany: 2016-12-05, 04:58   

Witajcie na forum :kwiatek: A uszy faktycznie zarąbiaste :mrgreen:

irminal 

Wysłany: 2016-12-05, 17:52   

Dziękuję :kwiatek:

Odpowiedz do tematu