Wysłany: 2016-03-03, 12:19 Powitanie - ja i moja gromadka
Witajcie,
Jetem szczęśliwą posiadaczką gromadki 4 kotów - Kicia (6lat), Tusio ( rok i 9 miesięcy) oraz bliźniaki Zuzia i Maciuś (10 misięcy). Mój pierwszy kot - Kicia trafił do mnie zupełnie przez przypadek - mój Dziadziuś uratował ok 7 tygodniowe kocie z paszczy psa sąsiadów. Nie byłam przygotowana do roli kociej mamy i popełniłam mnóstwo błędów - głównie żywieniowych. Kicia nie chciała jeść gotowanego mięsa (wtedy nie słyszłam o barfie) więc poddałam się i przeszłyśmy na chrupki. Na poczatku, wierząc w opinie weterynarza, dawałam jej Royala, na sczęście - po kilku miesiącach kociego macierzyństwa, jako juz matka lepiej doinformowana przeszłyśmy na Orijen. Po ok 4 latach znowu musiałam ratować kocią sierotę - tym razem kocurek (Tusio). Na poczatku znowu niestety gotowane mięsko (odmowa jedzenia) - znów tylko Orijen. Zaraz po kastrowaniu kocurek zachorował na zapalenie pęcherza, potem Pani wet stwierdziła SUK i kazała kotu dawać Royal urinary, ale mądry kot odmówił. Zamiast tego zaczął dostawać uropet i Orijen - wyniki bardzo się poprawiły. SWtedy jednak zaczęłam dowiadywać się co to takiego ten barf. Niestety Tusio mięsem pluł. W październiku tego roku znowu trzeba było ratować kociaki. Ale w przypadku bliźniaków od razu starałam sie próbować z surowym mięsem. Dzieciaki za nim przepadają, Tusio po mału zaczyna też jeść (razem z dzieciakami), Tylko Kicia żeby wziąć surowiznę do pyszczka musi być karmiona. Przez ostani miesiąc eksperymentowałam po prostu z surowym mięsem. Myślę, że już wszyscy jesteśmy gotowi do barfa. W tym tygodniu zamierzam wystartować z moją pierwszą mieszanką. Do tej pory korzystałam z pomocy facebookowych kocich grup. jedna z Pań poleciła mi Barfny Swiat. I oto jestem!
Pozdrawiam wszystkich
Beata (to ja)
Kicia, Tusio, Zuzia i Maciuś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum