Barfuje od: 01.11.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 7 razy Dołączyła: 06 Lis 2012 Posty: 1419 Skąd: LUBLIN
Wysłany: 2014-12-19, 00:26 Ściana chwały :)
W związku z ostatnimi wpisami w "Receptariuszu" wpadłam na pomysł żeby założyć taki wątek, w którym każdy będzie mógł serdecznie podziękować słowem, wierszem, emotką, obrazkiem, laurką i w każdy inny sposób jaki komu do łba przyjdzie innym forumowiczom za wszelkiej maści pomoc. Optymistycznych wątków nigdy za wiele, wiec liczę na całe stadko przepięknych laurek itp. Wyżyjmy się artystycznie i sprawmy miły prezent wszystkim tym, którzy współtworzą to forum i pomagają nam dbać o nasze zwierzaki :)
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 7 razy Dołączyła: 06 Lis 2012 Posty: 1419 Skąd: LUBLIN
Wysłany: 2014-12-19, 00:39
a więc tak na dobry początek:
Wielkie brawa dla Dagnes za stworzenie i prowadzenie tego forum oraz propagowanie BARFa.
Jesli ktoś jeszcze nie wie to Dagnes jest prekursorką BARFa w Polsce a dokładniej jako pierwsza zaczęła pisać w necie o BARfnej diecie po polsku. Przed erą Dagnes w necie o BARFie można było przeczytać artykuły tylko w obcych językach. Tak więc Dagnes to nasz BARFny Mikołaj Rej
Wysłany: 2014-12-19, 00:48
Sihaya:
to dla Ciebie i na Twoja cześć: od moich futer, które dzieki Tobie od dwóch lat mogę uszczęśliwiać najzdrowszym jedzonkiem na świecie, a od kilku miesięcy również najpyszniejszymi pod słońcem kurczaczkami i przepióreczkami.
I za to tysiąc buziaków:
Verano [Usunięty]
Wysłany: 2014-12-19, 01:32
Ale wazelina... No dobra, jak smarować to smarować Mimo, że mam kompletnie odmienną wizję ekonomiczną świata oraz "cieknących jelit "od Dagnes to jednak przyznaję, że jest nieocenionym źródłem wiedzy i zawsze warto jej posty przeczytać. Nawet jeżeli nie do końca się z nimi zgadzamy, to zmuszają nas do refleksji i pomagają właściwie artykułować własne wątpliwości. I co by nie mówić babka ma klasę , bo nawet jak wbija czasem szpilę to z fasonem i za to ją cenię niezmiernie. Co jednakowoż nie oznacza, że nie zamierzam z nią wchodzić w dyskusje w przyszłości, a wręcz przeciwnie! Bo te dyskusje są zawsze dla mnie źródłem pociechy, czasem osobistej porażki, ale niezmiennie ubogacają.
No przyznaj sama Dagnes, że takich ambiwalentnych komplementów dawno nie słyszałaś
Co do Shany to już wyraziłam swoje zdanie, robiąc przy okazji totalny OT w Receptariuszu dla kotów, ale pal to licho! Póki nie skasowali jest dobrze Tak czy owak, jest to świetna babka i każdy kto na nią podniesie rękę, ma u mnie wirtualne bęcki
I jeszcze chcę podziękować Sne za jej porady behawioralne i ciekawe informacje oraz teorie na temat wilków i udomowienia psa.
Oraz last but not least naszej ostatnio nieudzielającej się cioci-młotek, która powala swoim zdroworozsądkowym podejściem do zajść wszelakich.
Wysłany: 2014-12-19, 01:39
O przepraszam Verano to nie żadna wazelina tylko najprawdziwsza prawda. Co jak co ale ja pustych komplementów prawić nawet nie potrafię choćbym chciała wszyscy moi znajomi i rodzina o tym doskonale wiedzą i cierpią w milczeniu więc proszę mi tu bez takich. A Dagnes się ode mnie laurka jak najbardziej należała bo jak do tej pory częściej się z nią ścierałam ze względu na różnice zdań na wiele tematów niż cokolwiek miłego napisałam, więc postanowiłam to naprawić troszeczkę równowaga w przyrodzie musi być !
Barfuje od: 2008
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 23 razy Dołączyła: 13 Wrz 2011 Posty: 4844
Wysłany: 2014-12-21, 09:39
Łooo, ale temat . Dziękuję Wam dziewczyny za miłe słowa (także za te ambiwalentne ). Nie miałam chyba dotąd okazji tego napisać, ale ja naprawdę bardzo cenię i szanuję dyskutantów, którzy potrafią spierać się ze mną na argumenty, bez zbędnych złośliwości, ironii czy wycieczek osobistych. Dyskusje z Wami zawsze są dla mnie źdródłem wiedzy i zmuszają mnie do większego ruszania mózgownicą, co mózgownicy dobrze robi . Staram się brać pod uwagę każdy Wasz argument, który niejednokrotnie uświadamia mi, że czegoś nie wiem i muszę poszukać wiedzy głębiej. W związku z tym, ja również bardzo Wam dziękuję za te dyskusje .
Dziękuję także tym wszystkim Forumowiczom, których rzeczowe, merytoryczne wypowiedzi w dyskusjach (nie tylko ze mną oczywiście) są dla mnie nieustającym źródłem inspiracji i wiedzy .
_________________ Aby dotrzeć do źródła, musisz iść pod prąd
Barfuje od: 2008
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 23 razy Dołączyła: 13 Wrz 2011 Posty: 4844
Wysłany: 2014-12-21, 09:52
Aby nie utonęły gdzieś w gąszczu Receptariusza, wstawię tu także wypowiedzi, których właściwe miejsce jest moim zdaniem właśnie tutaj:
Verano napisał/a:
naprawdę uważam, że shana55 zasługuje na jakieś specjalne wyróżnienie. Jak patrzę na licznik "pomogła 5 razy" to aż mi się nie chce wierzyć. Podglądam kocie wątki regularnie i normalnie zazdrość aż bierze. W nocy o północy shana zawsze "na dyżurze". Dziewczyno! Sama nie korzystam, bo kota u mnie niet (na razie ), ale zasługujesz na samo najlepsze. Ode mnie dostajesz chociaż wirtualny "bukiecik"
Verano napisał/a:
niezależnie od "suchych statystyk" shana zasługuje na uznanie, bo najzwyczajniej w świecie i zupełnie bezinteresownie robi tutaj świetną robotę Ja ciągle marzę o kocurze z mojego dzieciństwa (czarnym jak smoła) i jak mi się zdarzy takowy (albo każdy inny )to marzę również, że shana będzie trwać na posterunku żeby mnie oświecić w kwestiach kotno-barfnych
Sandra napisał/a:
Ludzie mają zwyczaj zauważania raczej nasze potkniecia, aniżeli sukcesy, a tutaj ..jak miło sie czyta takie kfiatki
Więc i ja dokładam sie do bukietu dla naszej Forumowej Ochmistrzyni :)
karakalek napisał/a:
uważam, że trzeba chwalić publicznie nie tylko za dobrze wykonaną pracę, ale i za postawę. Shanie chciałbym podziękować za to, że jest osobą uprzejmą i życzliwą, mającą niewyczerpane pokłady cierpliwości dla Pytaczy
_________________ Aby dotrzeć do źródła, musisz iść pod prąd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum