Ponieważ od dłuższego czasu studiuję mocno forum w poszukiwaniu informacji wszelakich o prawidłowym żywieniu, siłą rzeczy mój mózg jest mocno zaprzątnięty tą materią. Bardzo zaniepokoiły mnie np. problemy z utrzymaniem prawidłowego stosunku wapnia do fosforu w psiej diecie i naprawdę sporo nad tym myślałam jak ten problem ominąć. Tyle tytułem wstępu.
Jakieś 3 dni temu mój mężulek pyta mnie rano:
Mąż: Kochanie, czy Ty się może zapisałaś ostatnio do Al-Kaidy?
Ja: Dlaczego?
Mąż: Bo chyba w nocy konstruowałaś jakąś bombę...
Ja (mina inteligentna inaczej): Jaką bombę? Jak w nocy? Przecież spałam.
Mąż: No, spałaś, ale całą noc przez sen coś przeliczałaś. I tylko jęczałaś "fosfor, fosfor"... "za dużo fosforu!!!"
Tak oto dzięki forum BŚ zostałam oskarżona przez własnego męża o planowanie ataku terrorystycznego
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 29 Gru 2011 Posty: 3447
Wysłany: 2014-07-30, 08:32
Przecierałam oczy ze zdumienia gdy wchodząc na Forum zobaczyła ten tytuł..
Myśle sobie, Matko Boska co się stało ?
Jak to możliwe...co Al-Kaida może mieć wspólnego z BARFem
Myśli się kłębiły...komp sie odpalał, a wolny mam bo Vista...
Kombinuję, ze może CIA przeszukując NET natrafiła na jakąś recepturę naszej nadwornej ochmistrzyni Shanny55...właśnie fosfor....i ...co ???
Verano, jesteś rozbrajająca, to jedno z większych zaskoczeń jakie mnie spotkało.
A piesia jest cudna i tak bardzo czekasz na nią, że nawet nocą układasz dla niej jadłospisy
Gdy zawitałam ja na BARF Świat, to podobnież jak Ty spać nie mogłam ze zmartwienia, ze coś zepsuję/uśmiercę footra ale żeby zaraz AL-Kaida ?
No jakby nie bylo, jakichs zwiazkow mozna sie dopatrzec. Np ze forumowicze maja miesna obsesje, tak samo jak dzihadysci
W znajomej ubojni indykow byli ostatnio arabowie w sprawie uboju rytualnego, oj dzialo sie, dzialo
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 29 Gru 2011 Posty: 3447
Wysłany: 2014-07-30, 14:13
Arabowie dżihadyści najprawdziwsi ? Czy indyki o tym widziały ? Co sie działo ?
Czy znów będziemy płacić odszkodowanie jakiemuś islamiście, że indyk został niewłaściwie potraktowany ?
Nie, nie bedziemy bo ferma i przynalezna jej ubojnia odmowily zabijania zwierzat wg zasad islamu. Ale pewnie znajda sobie inna, mniejsza gdzie wlasciciel sie zgodzi bo to dobry pieniadz jest, za ten uboj rytualny
Mysle ze to wielka tajemnica i nawet dziennikarzom trudno byloby dotrzec...
Procedura produkcji koszernego miesa jest skomplikowana i nietania wiec i kasa z tego ogromna, a arabowie maja czym placic... jestem pewna ze gdzies w Polsce jakies indyki beda umierac w pelni swiadome ze umieraja, z glowa zwrocona w strone Mekki, za co wlasciciel fermy dostanie bardzo ladna kase.
Barfuje od: 25.07.12
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 11 razy Dołączyła: 01 Sie 2012 Posty: 4452 Skąd: góry Szkocji
Wysłany: 2014-07-30, 17:23
A koszerne to nie w prawie żydowskim?
Swoją drogą ubój rytualny... nie wiem czy jest gorszy od takiego standardowego - taśmowego (bo to jest jak taśmówka). Kto się przejmuje czy kurczak jest ogłuszony czy nie. Przzy większych zwierzętach też z resztą nie zawsze się udaje a w pracy na akord nie ma czasu na poprawki. I taka półprzytomna krowina za nogę głową w gół powieszona ma podrzynane gardło
Barfuje od: 10/2013
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Gru 2011 Posty: 952 Skąd: Francja
Wysłany: 2014-07-30, 19:01
Zywnosc koszerna u Zydow, u Arabow halal, ale Arabowie moga jesc mieso koszerne. Mnie tez ciekawi, jak ten uboj rytualny w praktyce wyglada, bo to sa czesto tez ogromne ilosci zwierza do uboju i ciekawe czy naprawde wszystko jest tak przestrzegane. We Francji bylo juz pare skandali, ze labelem "halal" oznacza sie produkty zawierajace wieprzowine, label przyznaje meczet, z ktorego teoretycznie ktos musi sie udac do ubojni. W praktyce zazwyczaj sie im nie chce, ale kase za wydanie nalepki biora.
Barfuje od: 25.07.12
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 11 razy Dołączyła: 01 Sie 2012 Posty: 4452 Skąd: góry Szkocji
Wysłany: 2014-07-30, 19:11
Wszystko co idzie na duża ilość ma jakościowe niedoróbki
Prawdziwy halal w teori jest względnie humanitarny. Ogłądałam kiedyś filmik. Coś w stylu "organic halal" hahahaa. I tam facet tłumaczył nazewnictwo itd i że prawdziwy ubój halal tłumaczy się mniej więcej jak "prowadzenie do" czy jakoś tak. To już dawno było, nie pamietam dokładnie.
Tak czy owak nie wyglądało to całościowo inaczej/gorzej noż "tradycyjny" ubój (nie masowy nawet)
I serio, ludzie protestują w Polsce o ten ubój rytualny, ale kurczaczka się wcina. Najlepiej niedrogiego. Tymczasem drób ma zdecydowanie najgorzej. Nikt się z tym nie pitoli. Transportuje się na kratkach, wciska w nie, potem na chama za nogi, na hak i hurtowo nożem po gardłach. A drób zostaje przytomny dłużej niż krowy czy owce
Barfuje od: maj 2011
Udział BARFa: 90-100%
Wiek: 39 Dołączyła: 29 Gru 2012 Posty: 1350 Skąd: prawie Wrocław
Wysłany: 2014-07-30, 23:59
w kwestii rytualnego to ja mam ciagle przed oczami tą obracającą się beczkę....
to jest taśmówka, tylko w perfidnym wydaniu.
Taśmówka sama w sobie jest przeokrutna. Dodatkowo oczywistym jest, że gdzieś tam dojdzie do zaniedbań.
A tu mamy taśmę z celowym zwiększaniem cierpienia.
Dlatego jestem przeciwko - od czegoś trzeba zacząć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum