Nazywam się Karol i od 3 lat jestem właścicielem pięknego wykastrowanego kociaka imieniem Ginger:)
Kot został przygarnięty z Lubelskiej Fundacji Ochrony Zwierząt (miał stracić głowę na pieńku u jakiegoś "bardzo miłego Pana" przed domem) w wieku ok 3 miesiące
Teraz żyjemy sobie w mieszkaniu w bloku z moją żoną Anią i psem Hecą:). Zwierzaki dogadują się bardzo dobrze chociaż są swoimi przeciwnościami.
Na forum trafiłem po kilku rozmowach z moimi znajomymi którzy karmią swoje koty metodą BARF. Ja sam już od dłuższego czasu przymierzam się do zmiany żywienia kota, w tym momencie karmię go saszetkami i chrupkami (zazwyczaj PrefectFit lub Purina), mam wiele obaw czy podołam..... im więcej czytam tym mniej wiem:)
Planuję kupić Felini Complete, Taurynę i olej z łososia. Znalazłem kilka przepisów i chyba będę się ich na razie trzymał. Chyba że poradzicie mi inaczej:
Przepis:
400g tłustej wołowiny
300g indyka ze skórą
300g serc kurczęcych
30g wątróbki kurczęcej
1 skrzydełko kurczęce z kością
1 żółtko
12,5g FC
2g Fortain
1g tauryny
2 łyżki oleju z łososia
warzywa w niewielkiej ilości
wody dużo, tak że mieszanka jest jak gulasz
Podołasz, ja też dopiero zaczynam na dobre i tez wydaje mi sie ze wiem coraz mniej, ale jest tu bardzo duzo dobrych dusz, ktore powiedza co i jak i rozwieja watpliwosci :)
Barfuje od: 2012.08.20
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 4 razy Dołączyła: 31 Sie 2012 Posty: 2810
Wysłany: 2014-03-24, 18:47 Re: Rudzielec Ginger
tymk27 napisał/a:
Kot został przygarnięty z Lubelskiej Fundacji Ochrony Zwierząt (miał stracić głowę na pieńku u jakiegoś "bardzo miłego Pana" przed domem) w wieku ok 3 miesiące
Farciarz chłopak Prześliczny
Powodzenia w barfowaniu - to naprawdę nic strasznego
_________________ Mimo, że regulamin forum to FIKCJA - Śpiewać to rzecz ludzka, miauczeć to rzecz boska... (Zhuangzi 庄子)
Barfuje od: 03.11.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Sie 2012 Posty: 663 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-03-24, 20:50
Dobry wieczór! Piękny rudy tygrys i psi kompan! A może zechcesz przedstawić nam kolorystycznie zgranego towarzysza Gingera? Czy planujesz w bliżej/dalszej przyszłości barfować także z psem?
Barfuje od: 6.12.2011
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 2 razy Wiek: 41 Dołączyła: 21 Lis 2011 Posty: 372 Skąd: Lublin
Wysłany: 2014-03-24, 20:59
Ha! Witamy na forum;) Jak już obiecywaliśmy z Rybą, możemy Was zaopatrzyć w suplementy naturalne, będzie na pewno dużo taniej i lepiej dla kota. Gotowe przepisy są na forum, na początek nic nie trzeba samemu kombinować:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum