Barfuje od: zawsze
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 8 razy Wiek: 40 Dołączyła: 15 Wrz 2011 Posty: 713 Skąd: Libiąż
Wysłany: 2011-09-15, 22:56 Witam z freciego świata :)
Hej wszystkim, mnie również tu przygnało
Tak w skrócie bo chyba tylko kilka osób wie o mnie coś więcej ;)
Jestem freciarą, fretki posiadam od 2000 roku (tak mniej więcej, początki były burzliwe i smutne, ale nie o tym) a siedem lat później założyłam domową hodowlę, którą prowadzę do dziś.
Freciaki to moja pasja, hobby, styl życia, religia, nie potrafię sobie wyobrazić by nie było ich przy mnie.
Od początku byłam zdania, że fretka to zwierzę mięsożerne i do tego zmierzałam, fakt, w tamtych czasach nie możliwym było dowiedzieć się czegoś o sposobach żywienia fretek, w Polsce przodował whiskas junior i suche, ja starałam się karmić mięsem, nikt mi nie mówił, że trzeba je suplementować, tego uczyłam się sama metodą prób i błędów. Niestety nie były to czasy dobre dla pytań o dietę naturalną, Ludzie na Polskich forach negatywnie podchodzili do tematu karmienia mięsem, suche było super i tyle.
Pozostałam więc na formie mięso plus dodatek suchego dobrej jakości, plus czasami gerbery (mięsne zupy jako wypełniacz)
Temat diety wrócił w momencie rozpoczęcia hodowli i jego pogłębianie trwa do dziś, ale tym razem już całkiem poważnie i "profesjonalnie" ;)
Mam nadzieję, że moja wiedza, którą do tej pory skompletowałam, przyda się dla "potomnych", jakby co, pytajcie
Barfuje od: zawsze
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 8 razy Wiek: 40 Dołączyła: 15 Wrz 2011 Posty: 713 Skąd: Libiąż
Wysłany: 2011-09-22, 22:28
maix napisał/a:
O matko - jakie te fretki słodkie i śliczne! Harpia, czegóś ty zdjęć nie wstawiała? Tylko to mięso i mięso
Freciarzy serdecznie witamy
Bo forum by wysiadło, ale nadrobię w wolnej chwili, na razie staram się obrobić swoje poletko i zająć się frecim działem ;)
Alani, zapraszam wszystkich poważnie myślących o tematyce żywienia (i nie chodzi tu tylko o BARF, ale ogólnie o dyskusje w temacie wyżywienia fretki), mam wrażenie, że dorosłe osoby powinno stać na normalną dyskusję.
Tu nie ma banowania za odmienne poglądy...
_________________ Jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym
aneta
Barfuje od: 2007
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 1 raz Wiek: 51 Dołączyła: 22 Wrz 2011 Posty: 79 Skąd: Głogów
Wysłany: 2011-09-23, 09:06
Witaj harpio
Od Ciebie najwięcej nauczyłam się o fretkach, dalej będę podczytywać, podglądywać i takie tam.
Cześć Harpia, nie wiem czy mnie pamiętasz, pewnie nie, ale w 2004 miałam 2 fretki Niunię i Scoti, obie odeszły. Ty i Dulka bardzo mi pomogłyście.
Przez 3 lata broniłam się przed zwierzakami, bo bardzo przeżyłam ich śmierć, ale teraz mam 2 koty po usilnych namowach mojej córki
miło mi Ciebie spotkać po latach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum