durum
Barfuje od: 18.01.2013
Udział BARFa: 75-90%
Wysłany: 2013-01-06, 22:10 Barfne objawienie
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów z Bydgoszczy.
Od kilku dni jestem właścicielem 12-tygodniowego kocurka rasy rosyjski niebieski.
Kotek karmiony jest karmą suchą i z tego co mi wiadomo dostawał od czasu do czasu pierś z kurczaka.
O diecie BARF dowiedziałem się przez przypadek ze storny jedego z hodowców. Temat tak mnie zaintrygowal, że po wygooglowaniu znalazłem to forum.
Co do barfowania jestem w pełni przekonany i zamierzam na początku skorzystać z prostych przepisów z dodatkiem FC. Dzięki lekturze barfnegoświata wyprawy do mięsnego nabrały zupełnie innego wymiaru.
Barfuje od: 09.2012 Pomógł: 10 razy Wiek: 31 Dołączył: 06 Sie 2012 Posty: 1432 Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-01-06, 22:18
Moja rasa, ech (kasy zabrakło ) Ja co nieco zgłębiłem temat niebieskich, więc możesz pytać. A tak w ogóle, to witaj po lepszej stronie żywienia
A kocurek imię ma?
_________________ Naturalne stało się sztuczne, a prawdę uznano za kłamstwo.
durum
Wysłany: 2013-01-06, 23:36
Janek. Tak stało w rodowodzie i tak też go wołamy.
Poza urodą tego kota braliśmy pod uwagę jego charakter. Kotek jest bardzo skory do zabaw i nie stroni od wszelkiego rodzaju pieszczot.
W razie jakichkolwiek pytań z chęcią zapytam na privie.
Pozdrawiam
Barfuje od: 2012.08.20
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 4 razy Dołączyła: 31 Sie 2012 Posty: 2810
Wysłany: 2013-01-07, 21:13
durum napisał/a:
Poza urodą tego kota braliśmy pod uwagę jego charakter. Kotek jest bardzo skory do zabaw i nie stroni od wszelkiego rodzaju pieszczot.
Koteczek świetny
Jakkolwiek ja bym zaczęła zastanawiać się nad towarzystwem dla Janka - co dwa koty to nie jeden
Po prawie 2 miesiącach posiadania drugiego kota na stanie powiem jedno - wyrwałam Skipperowi 3 miesiące z dziecięcego życiorysu przez to, że był SAM
Człowiek nigdy nie zastąpi kotu czterołapego towarzysza choćby nie wiem jak się starał.
_________________ Mimo, że regulamin forum to FIKCJA - Śpiewać to rzecz ludzka, miauczeć to rzecz boska... (Zhuangzi 庄子)
Śliczny rusek :) Przez długi czas sama myślałam, że jeśli kot, to tylko rosyjski niebieski, ale trafiłam przypadkiem na stronę pewnej hodowli i utonęłam w błękitnych tajskich oczach...
Niemniej rosyjskie to ciągle jedna z moich ulubionych ras :)
Barfuje od: 08.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 22 razy Dołączyła: 07 Sie 2012 Posty: 5339
Wysłany: 2013-01-09, 12:24
a ja w prostym nosie Norwega ale co tu dużo gadać wszystkie koty są cudne !!!!
tak te rasowe jak i te "rasy europejskiej"
durum
Wysłany: 2013-01-20, 15:28
Szczęśliwie donosimy, że jesteśmy po sporządzeniu pierwszej mieszanki. Janek jest zachwycony i od blisko trzech dni ochoczo pałaszuje miksturę pozostawiając w "odstawce" suchą karmę. Jestem z jedej strony zadowolony i nieco zapokojony podwójną (wg kalkulatora) porcją jaką zjada dziennie. Na razie daję mu tyle ile chce
witamy :)
ja też zakocona zarówno ruskiem jak i norwegiem :) obie rasy przepiekne. a Janek to fajny kawał kocurka, zwłaszcza, że tyle wcina :)
zdrowia dla małego i powodzenia w BARFowaniu :)
Wysłany: 2013-02-18, 12:35
durum napisał/a:
Szczęśliwie donosimy, że jesteśmy po sporządzeniu pierwszej mieszanki. Janek jest zachwycony i od blisko trzech dni ochoczo pałaszuje miksturę pozostawiając w "odstawce" suchą karmę. Jestem z jedej strony zadowolony i nieco zapokojony podwójną (wg kalkulatora) porcją jaką zjada dziennie. Na razie daję mu tyle ile chce
To gratulacje. Janek wie co dobre
durum
Wysłany: 2013-02-18, 19:38
Dziękuję za posty:)
Janek na BARF-ie jest pełen energii.
Poniżej filmik z jego "wyczynami"
Barfuje od: 17.02.2013
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 21 Sty 2013 Posty: 3009 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-19, 11:07
Skipper napisał/a:
Jakkolwiek ja bym zaczęła zastanawiać się nad towarzystwem dla Janka - co dwa koty to nie jeden
Po prawie 2 miesiącach posiadania drugiego kota na stanie powiem jedno - wyrwałam Skipperowi 3 miesiące z dziecięcego życiorysu przez to, że był SAM
Człowiek nigdy nie zastąpi kotu czterołapego towarzysza choćby nie wiem jak się starał.
Słuszna uwaga, jak będzie miał kompana, to kiedy będzie zostawał sam w domu - nie będzie mu smutno, nie będzie się nudził, będzie miał towarzystwo kocie, którego człowiek nie zastąpi nigdy.
Ja wzięłam dwie kotki - jak zostają same, to się na pewno nie nudzą, bawią się, czasem się na wzajem myją (tam, gdzie nie sięgnie językiem - np. uszka, druga poliże), śpią razem. Raźniej im jest razem. Pomyśl intensywnie nad towarzystwem dla Janka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum