BARFny Świat Strona GłównaBARFny Świat Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Album  Kontakt  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Początki barfowania - szczeniak 8 tygodni
Autor Wiadomość
Gunnila 

Barfuje od: 02.06.2014
Udział BARFa: 90-100%
Dołączyła: 20 Maj 2014
Posty: 151
Skąd: Mielec
Wysłany: 2014-07-06, 23:58   

Dziękuję za odpowiedź.

Wołowina to nie podgardle - choć w sumie trudno powiedzieć - tylko "mięso drobne/gulaszowe/skrawki", ale na oko ma 1/2 - 1/3 białego - błon, tłuszczu, gąbczastych takich cosiów. Czasem łata albo mostek jak upoluję dobrą cenę. Do wieprzowiny się przymierzałam już, ale właśnie cenowo to żaden szał, zdarza mi się taniej kupić wołowinę. Podrobów innych niż drobiowe i wątroba wieprzowa w żadnym sklepie nie mają, znalazłam jedną budkę na targowisku gdzie miewają wieprzowe płuca i nerki, ale nie było na razie, a o wołowych to nikt nie słyszał. Teraz jest sezon na kaczki i gęsi na rynku i w marketach, to na razie testujemy takie mięsa. Królika widziałam raz, w cenie nie do przełknięcia, o baraninie, koninie czy innych "egzotycznych" mięsach mogę zapomnieć. Na razie mam zapas mięsa z Aspolu, będziemy testować i wprowadzać inne smaki powoli.

Pisząc "czerwone mięso" masz na myśli mięso niedrobiowe? Czy proporcje 50/50 były by ok według ciebie, np
dzień 1 kurczak
dzień 2 wołowina
dzień 3 indyk dotłuszczany
dzień 4 baranina z kością
dzień 5 ryba/królik/kaczka
dzień 6 konina/dziczyzna dotłuszczane

Rośliny pies dostaje różnorodne, zależy co my jemy - to i jemu się dostaje łyżka-dwie. Przeważnie marchewka, jabłko, włoszczyzna, kalafior, buraki. Potem do malaksera i gotowe. Jak zje, to fajnie, jak nie to po chwili miska znika i też bez stresu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template forumix v 0.2 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne