Barfuje od: 4 lat
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 1 raz Dołączyła: 11 Lip 2012 Posty: 189
Wysłany: 2015-06-23, 16:29
15mg chelatu cynku w 1kapsie to nie jest duża dawka. Pies ma większe zapotrzebowanie na cynk niż człowiek.
Zalecenia żywieniowe, którymi ja się spotkałam tj. NRC (The National Research Council) zakładają, że optymalna dobowa dawka cynku dla psa to 2mg/kg m.c./0.75 (podniesione do potęgi 0,75), czyli np. dla psa ok. 18kg 1 kaps chela cynku to jest mniej/więcej dawka dobowa.
_________________ "Polacy kupują dokładnie takie psy, na jakie zasługują. Po co psuć nawyki?"
Dzięki wielkie !!
Kupiłam chela cynk z olimpu, który ma 75 mg. Czyli na psa 40 kg policzę 35 mg na dobę, więc jak dam kapsułkę na dwa dni powinno być ok ?
Hej - Rascalowi pogorszyła się sierść i zrobiłam tarczycę. Niestety niedoczynność, więc podejrzewam, że stan poduszek mógł mieć związek. Zobaczymy czy to się zmieni przy podawaniu Forthyronu.
Lecę na wątek o niedoczynności zatem ;/
qurka102 Pomogła: 1 raz Dołączyła: 26 Paź 2015 Posty: 11
Wysłany: 2016-06-18, 18:45
Diyala, chciałam sie dopytać odnośnie dawkowania Chela - Cynk firmy Olimp. Czy trzeba podawać całe kapsułki, czy może można wysypac zawartość i dodać do jedzenia?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum