Barfuje od: 03.11.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Sie 2012 Posty: 663 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-07-04, 18:34
dagnes napisał/a:
pomimo ciągłego szatkowania tej hałdy i przerzucania ziemi, wciąż wyrastają na niej małe bananki , im więcej się je szatkuje, tym więcej ich wyrasta; chce ktoś trochę? ).
Barfuje od: 2008
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 23 razy Dołączyła: 13 Wrz 2011 Posty: 4844
Wysłany: 2014-07-06, 17:37
No mniej więcej tak właśnie .
A oto dowody rzeczowe (naliczyłam 11 bananków i co najmniej drugie tyle wychodzących już spod ziemi kiełków):
Komu bananiątko, komu?
Zanim sąsiad zacznie budować to się okaże, że mu las bananowy na działce zasiałam (nadmiar kompostowalnych odpadów składujemy czasowo u niego, bo mój kompostownik jest ciut maly) .
_________________ Aby dotrzeć do źródła, musisz iść pod prąd
Barfuje od: 2008
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 23 razy Dołączyła: 13 Wrz 2011 Posty: 4844
Wysłany: 2015-02-26, 22:27
Dziś był u mnie prawdziwie wiosenny dzień - siedziałam po południu na tarasie w krótkim rękawie . Wprawdzie witaminka D jeszcze się nie produkowała ale i tak było cudnie. Człowiek to jednak dziecko słońca, od razu miałam więcej energii i lepszy nastrój. Tym bardziej, że zima była tym razem wyjątkowo ponura, deszczowa i ciemna.
Zrobiłam parę fotek bo aż się prosiło . Błękit nieba był dziś taki prawie letni, tu uchwycony spod palmy :
A najpierwszy zwiastun wiosny jest już tak daleko:
Musiałam zakasać rękawy i prędziutko zabrać się za prace ogrodowe.
Parę słonecznych widoczków z mojego dzisiejszego ogrodu jako powiew wiosny na Forum :
_________________ Aby dotrzeć do źródła, musisz iść pod prąd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum