ja wszystko kupuję w internecie, w sklepach zoologicznych. Ale suplementy i oleje można też kupić w sklepach dla koni oraz w wędkarskich.
Algi i drożdże to nie jest duży wydatek a starcza na długo. Najgorzej olej bo to drogie. Aha, i jeszcze powinnaś dawać jej krew, najczęściej ludzie dają hemoglobinę wieprzową suszoną. To jest tanie, można kupić w sklepach masarskich, też przez internet.
No to kolejne zakupy wpisane w listę ;) Pochodzenia, poszukam co mogę kupić na miejscu, reszta przez internet. A kupowałaś może mięso przez internet, w kostkach lub batonach?
Gunnila
Barfuje od: 02.06.2014
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2014-07-02, 21:41
Marta, napisz skąd jesteś - jeżeli nie w powitalni, to przynajmniej w profilu - będzie łatwiej ci doradzić. Ja na razie też bazuję na mięsie marketowym, jeżeli masz w okolicy FRAC to polecam podejść samym wieczorem, tuż przed zamknięciem i popytać sprzedawczyń, często są przeceny tego co zostało
jeśli mogę coś poradzić to zapisz się do newslettera do wszelkich supermarketów, które masz w okolicy. NA maila będą ci przychodzić gazetki i informacje o promocjach. Ale poza tym to musisz po prostu chodzić do tych sklepów i szukać przecen. Ja tak jeżdżę do tesco i lidla po przecenione mięso.
Mięso wołowe kl. II zmielone z sercem 5,46/kg
Można też nie mielić serc, cena ta sama.
Mielone podroby wołowe 2 zł.kg
Korony serc wołowych 1,40/kg
Tchawice - całe, 2,50/sztuka
Barfuje od: 12.12.13r
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 7 razy Wiek: 35 Dołączyła: 23 Sty 2013 Posty: 2660 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2014-07-04, 11:10
marta1624 napisał/a:
Jako że daję surowe już trochę czasu, zauważyłam że pies mi tyje.
Ale tyje, to znaczy przybiera na wadze czy robi się wizualnie gruba? Bo jeśli przybiera, to się tym nie sugeruj, na surowym wszystkie zwierzęta ważą więcej (czasem nawet jeśli wizualnie chudną).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum