Barfuje od: 03.11.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 3 razy Dołączyła: 03 Sie 2012 Posty: 663 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-12-08, 20:41
http://www.barfnyswiat.or...highlight=#3694 Powitanie Sandry Ostatnia (97.) strona z wszystkich postów użytkownika.
Ale lepiej jest szukać sposobem podanym przez Sojuza, bo użytkownik może się przedstawić z poślizgiem.
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 5 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1576 Skąd: podlaskie
Wysłany: 2013-12-08, 23:03
Uf Sojuz - znalazłam wg Twojej instrukcji - ale mogę zapomnieć, lub komuś jeszcze może się ta instrukcja przydać - dobrze więc by było ją gdzieś w "widocznym" miejscu umieścić.
[ Komentarz dodany przez: Sandra: 2013-12-09, 10:46 ] Kto szuka ten znajdzie
Barfuje od: 2008
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 23 razy Dołączyła: 13 Wrz 2011 Posty: 4844
Wysłany: 2014-02-07, 15:14
Drodzy Użytkownicy Forum
W pierwszym poście niniejszego wątku Sojuz umieścił szczegółową instrukcję obsługi wyszukiwarki forumowej oraz instrukcję, co zrobić w sytuacji, gdy nasza wyszukiwarka sobie nie radzi.
Instrukcja Sojuza zawiera, oprócz wykładu pisanego, także wideo-poradnik, który przyda się szczególnie tzw. "wzrokowcom".
Zachęcam wszystkich nowicjuszy forumowych do dokładnego zapoznania się z tym poradnikiem, ale także polecam go uwadze tych, którym wydaje się, że potrafią korzystać z narzędzi wyszukujących . Z pewnością również oni odkryją tam dla siebie jakieś nowości.
Sojuz, dziękuję .
_________________ Aby dotrzeć do źródła, musisz iść pod prąd
Jedna uwaga go google - nie trzeba robić pier* kurczak*, bo ona używa SYNONIMÓW oraz ODMIAN, więc jeśli wpiszemy pierś kurczaka, to pokaże także wyniki np. dla piersi z kury itd. - dlatego właśnie często znajduje więcej niż forumowa (bo stworzyli w potężnych centrach danych zlokalizowanych na iluś tam hektarach terenu bazy odmian, synonimów i haseł powiązanych - dla zainteresowanych - opis i zdjęcia).
Wpiszcie sobie np. obuwie sportowe - z łatwością znajdzie także "buty sportowe" itd. - wyszukiwarka forum nie ma takich możliwości, bo założenie tego skryptu (phpBB na licencji GPL) są takie, żeby chodziło to na przeciętnych serwerach, a nie wymagało centrów danych jak na obrazku w linku. To jak porównywanie taczki i ciężkiego sprzętu budowlanego - inna skala, inne koszty i inne możliwości.
Jak dobrze, że ten temat powstał
Jeszcze go nie przeczytałam ale już Was uwielbiam
Wyszukiwarka to mój horror zawsze jak czegoś szukam, to zamykam laptopa z trzaskiem bez znalezienia informacji lecę czytać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum