Udział BARFa: do 25%
Wysłany: 2013-08-17, 12:54 kot Franek
Witam serdecznie wszystkich BARFerów.
Jestem właścicielką niespełna rocznego tygrysa dachowca o wdzięcznym imieniu Franek :)
Przymierzam się wielkimi krokami do przejścia na dietę BARF.Obecnie kot je wysokiej jakości karmy,ale wiadomo,że żadna gotowa karma nie jest idealna.
Od jakiegoś czas stosuję również raz w tygodniu surowe,mielone mięso z podrobami i Felini Complete.Kotu bardzo smakuje i chciałabym dowiedzieć się trochę więcej na temat tej diety,a przyznam,że póki co wiele rzeczy jest dla mnie skomplikowanych,ale myślę,że to kwestia czasu by wszystko rozgryźć i ułożyć w logiczną całość.
Barfuje od: 17.02.2013
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 21 Sty 2013 Posty: 3009 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-08-17, 14:20
witajcie na forum, wspaniały kot, dystyngowany łobuziak
Skomplikowane jest tylko na początku. Poczytaj wszystkie wątki po kolei (ja tak zrobiłam), uzbrój się w kalkulator zakup suple (na forum co jakiś czas organizujemy wspólne zakupy. W profilu ustaw miasto (miejsce) gdzie mieszkacie, łatwiej będzie ze wspólnymi zakupami albo doradzaniem lekarzy.
_________________ „Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.”
George Bernard Shaw
Epi
Wysłany: 2013-08-18, 11:29
Dziękuję za miłe przyjęcie:)
Wiem właśnie już,że najlepiej zacząć od zakupu suplementów.Maszynkę do mięsa już mam.
Na pewno będę tu zaglądać po porady,póki co zaczynam wszystko studiować.
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 29 Gru 2011 Posty: 3447
Wysłany: 2013-08-18, 13:27
Witam również pięknego Franka.
Dachowce górą. Tylko natura dobrze miksuje i łączy.
Moja trójca też z takich klimatów.
Franek wyrośnie na dużego kota, a na BARFie będzie zdrowy i wszystko co zaoszczędzisz na wetach wydasz na mięsko
Jeśli potrzebne ci jakieś podpowiedzi linkowe to pytaj od tego jesteśmy.
Albo korzystaj z wyszukiwarki
http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=929
...słowo, którego szukasz w odpowiedziach podświetli na pomarańczowo i wówczas łatwiej przerzucać posty..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum