Barfuje od: 08/2013
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2013-08-14, 18:20 Uma i Kleofas
Cześć,
Rehabilituję się towarzysko i w końcu zakładam wątek w dziale powitalnia ;)
Mam na imię Justyna i jestem właścicielką dwóch 3-letnich dachowców: Umy i Kleofasa. Mieszkamy w Krakowie.
Uma i Kleofas wyglądają jak rodzeństwo, ale to tylko pozory. Z charakteru to zupełne przeciwieństwa, Uma - introwertyczna indywidualistka, Kleofas - ekstrawertyczna przylepa (czasem zastanawiam się, czy w jego żyłach nie ma domieszki psiej krwi) :) Uma była u nas pierwsza - znajoma znalazła ją na ulicy, a po pół roku trafiłam na gumtree na Kleofasa i zakochałam się w nim na zabój. Z resztą nie tylko ja, bo poprzednia właścicielka zrobiła casting, na nową mamę dla Kleofasa, który oczywiście wygrałam =), a na pożegnanie przyprowadziła pół swojej rodziny.
Uma i Kleofas nie są typowymi domowymi kotami - kiedy miały około roku zaczęłam z nimi wychodzić na spacer, a obecnie robimy to dosyć regularnie - bez smyczy - przez co zaprzyjaźniliśmy się już z wszystkimi sąsiadami na osiedlu. To z kolei jest pomocne, gdy któryś kot postanowi się przede mną schować, bo zaraz z okien dostaję wskazówki, gdzie był ostatnio widziany ;)
Na BARFa postanowiłam przejść miesiąc temu po tym, jak Kleofas dostał zapalenia dziąseł i stracił dwa zęby, oraz przez jego niesłabnący wilczy apetyt i związane z tym lekkie przybieranie na wadze. Zaczęłam czytać o karmach i dzięki temu forum odkryłam, że przyczyną problemów mogą być węglowodany w karmie. No więc jesteśmy i mamy nadzieję zostać tu na dłużej :)
A oto moje dwa futrzaki:
Uma
Kleo
aśka
Barfuje od: roku Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 177 Skąd: śląskie
Wysłany: 2013-08-14, 20:30
Witaj na forum Kicie cudne,a Kleo wcale nie wygląda na wagę ciężką figurka jak ta lala.
Meri
Barfuje od: 12.08.2012
Barfuje od: 08/2013
Wysłany: 2013-08-14, 21:16
Dziękujemy za powitanie :)
Kleo jest tylko dwa razy cięższy od Umy, więc jak biega za piórkiem, to Uma się chowa po kątach ;) Ale fakt, gruby nie jest, natomiast chwilami mu się robił mały brzuszek. I raczej nie nazwałabym tego mięśniem :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum