Moja przygoda z BARFem zaczęła się w 2012 roku kiedy to zapadła decyzja, że suczka mojej mamy przechodzi na surowiznę z powodu nietolerancji na suche karmy. Barf zdziałał cuda więc mojego piesa też tak karmię od prawie roku. :)
Coś o nas :) Nasza wesoła gromadka składa się z Czekoladki - suczki Border Collie z którą ćwiczę agility i przymierzam się do frisbee, oraz rodzeństwa kotków - kpt. Bomba i kicia Wyłupek.
Jesteśmy w trakcie przeprowadzki do Wrocławia z Warszawy.
Głównie dlatego zarejestrowałam się na forum. Kompletnie nie znam miasta a barf wymaga przecież opracowania dobrej strategii zakupowej więc będę wyciągać informacje ;)
Drugim powodem jest to, że rozważam przestawienie też kiciorów na barfa, tylko, że jeden z nich ma, nawracające przy każdej próbie zmiany diety (z RC Urinary), problemy z pęcherzem. Tak więc boję się mu bardziej zaszkodzić ale z drugiej strony chcę, żeby jadły zdrowo.
Barfuje od: 17.02.2013
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 21 Sty 2013 Posty: 3009 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-07-20, 20:06
witaj u nas, myśl o przestawieniu nie ".. też..." kiciorów, ale przede wszystkim ich.Bardziej mu szkodzi RC. Przecież nie od razu wprowadzasz barfa, powoli zmieniasz. na forum znajdziesz o tym wątek.
Barfuje od: 3 lata
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 18 razy Dołączyła: 15 Wrz 2011 Posty: 887 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-07-21, 00:03
Bardzo chetnie was oprowadzimy z Ozzym po wroclawskich parkach :D co do kociaka to wiele tutaj bylo z takimi problemami, ktore teraz na barfie maja sie dobrze :) Wylupek- super imie!
Tufitka,
Dzięki! Zabieram się za czytanie. Zacznę przestawiać kotki na barfa jak tylko się ogarnę z nowym mieszkaniem i znajdę dobrego weterynarza w okolicy.
koniczynka,
No i po przeprowadzce :) Bardzo chętnie dam się oprowadzić :) jak na razie zwiedziłam park popowicki i kawałek zachodniego, bo mieszkam w okolicy.
Są może jakieś parki z dostępem do wody? Czekoladka uwielbia się kąpać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum