Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2013-05-13, 23:36 Magda & Ava & Mia witają :)
Witam wszystkich razem z moimi psicami, Avą i Mią
Ava to 8,5 -letni owczarek belgijski malinois, młodsza Mia ma 3 lata i jest borderem. Naszą pasją jest agility i na placu treningowym spędzamy większą część wolnego czasu.
Przygodę z barfem zaczęłam 8 lat temu, kiedy tylko pojawiła się Avucha. Przez pierwszy rok jej życia borykałyśmy się z różnymi problemami żołądkowymi, wszystkie suche karmy dosłownie przelatywały przez nią. Udało się wyjść na prostą dopiero na barfie właśnie.
Później w związku z różnymi przeprowadzkami, dzieleniem mieszkania ze współlokatorami, którzy też chcieli mieć miejsce w zamrażalniku dla siebie i częstymi wyjazdami zaczęłam karmić suchą karmą, chociaż dodatki różne zawsze psy dostawały. Teraz w końcu mam całe mieszkanie dla siebie, zakupiłam zamrażarkę specjalnie dla psów i zdecydowanie wracam do barfowania :)
Wśród psów sportowych naturalne żywienie robi się coraz popularniejsze, między innymi jako zmniejszające ryzyko zwyrodnień i kontuzji.
Także pozdrawiam serdecznie i liczę na Waszą pomoc zwłaszcza w początkowym okresie ustalania jadłospisów dla suczydeł
Wysłany: 2013-05-28, 14:12
Cześć Viktoria Co do agility to niedługo strzeli 8 lat! Wcześniej było IPO, PT i obedience... Zawsze ta szkoleniowa działka zapsienia mnie pociągała
_________________ Pozdrawiam
Magda & Ava & Mia
Viktoria
Barfuje od: 07.2013
Wysłany: 2013-05-28, 14:51
8 lat, super :) a bierzedzie też udział w zawodach czy to tylko dla siebie, w wolnym czasie? Ja się dziś właśnie na forum przedstawiłam ( tutaj: http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=1889 ), też chciałabym zabrać się za agility, wydaje się być doskonałą zabawą, super zajęcie dla psów bo nie tylko rozwija sprawność fizyczną ale też inteligencje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum