Dzień dobry, dopiero będę barfować. Mam dla kogo. Pięć kotów i dwa psy
Jeden pies na dt, ale też je. Jeden kot uczuleniowec z Aids, je tylko pierś z kurczaka. Do tej pory biegam w sobotę pod halę i kupuję 3,5 kilo wołowego, typu pręga. Paczkuje i mrożę. Państwo jeszcze lubią suche i mokre...Chcę zrobić im zdrowsze jedzenie raz na miesiąc, pozostałe soboty przeznacze dla siebie
Nie da się ukryć, że moje ogonysą za grube
Od czego mam zacząć?
Mamy na prawie każdą okoliczność oddzielnie tematy chyba, że coś się pojawi nowego
Dysponujesz wyszukiwarką na pasku strony głównej.
Jeśli chcesz uzupełnić profil o miejsce "skąd" będzie łatwiej dla osób organizujących zamówienia.
Teraz zastanawiam się, czy każdy z barfujących ma maszynkę do mielenia mięsa z kośćmi? Tak sobie wymyśliłam,że powinnam robić jedną "pacię" i potem dla poszczególnych "indywidualizować". Może jeszcze wyliczą koty
nr 1 Filo 10 lat, ma zaleczony KK, wycieranie nosa weszło mi w krew, jest super kotem, najmądrzejszym, je wołowinę, serek biały, kurczaka, jogurt, nie je suchego -podejrzewam, że ma jakieś niedoleczone afery w dziąsłach, wybieram się po świętach, raz miał za wysoki mocznik, ale potem już wszystko w normie, jest najważniejszy w stadzie
nr 2 Mrunia 8 lat, była zamurowana przez miesiąc, ma wyrwaną połowę zębów, miała kłopoty struwity, ale przewalczyliśmy dietą i jest dobrze, je surowe wołowe, żarłok, duża mocna kobita
nr 3 Zuzia/Ziutek 5 aids, uczulenie je tylko pierś z kury, zgarnełam 4 miesięczną w ciązy, po porodzie ogólne uczulenie na jedzenie...mleko nie wołowina nie, mokre typu animonda zje, ale strupy następnego dnia...
nr 4 Munia Dziubek stara kotka jest u mnie od zeszłego roku, miala straszną aferę w paszczy i przyszła po pomoc! i została, Munia zje konia z kopytami, zębów ma połowę
n4 5 Michelle 1,5 roku czarna zje wszystko, ma skłonności do tycia, mimo że gania i gimnastykuje się od rana, wołowe z zyłami jak najbardziej
Chętnie przerzucę się na barfa, ale lodówkę będę musiała zmienic. Obecna b dobra marki Libher ma malutki zamrażalnik.
Dzięki za wskazówki, Jako kocia matka dużej gromady muszę operować ilościami przemysłowymi?
Barfuje od: 17.02.2013
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 21 Sty 2013 Posty: 3009 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-27, 20:57
witamy Cię w naszym gronie, moje koteczki przesyłają Twoim futrzaczkom głaski
jak możesz, ustaw w profilu skąd jesteś, łatwiej wtedy umawiać się na wspólne kupowanie supli na forum.
_________________ „Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.”
George Bernard Shaw
Barfuje od: 08.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 22 razy Dołączyła: 07 Sie 2012 Posty: 5339
Wysłany: 2013-03-27, 21:50
Basetla
Też mam 5-tkę kotów w sumie mają 25kg. Mam zwykłą maszynkę nr.8. Robię mieszanki na 7-8 dni, potrzeba mi na to około 5,30kg mięsa, plus woda, plus suplementy. Czas jaki temu poświęcam to około 3 godziny, żeby to przemielić czy pokroić, wymieszać z pozostałymi składnikami, poważyć na porcje i do zamrażalnika
Potem tylko wyjmuję dzienną porcję rozmrażam i podaje o temp. pokojowej.
Oczywiście najpierw zrobię sobie przepis, bo tak jest znacznie łatwiej i wiem jakie mięsko kupić. Poradzisz sobie ze wszystkim, pomalutku.
Życzę powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum