Udział BARFa: 50-75%
Wysłany: 2012-04-10, 12:32
A my pakujemy w pudełka z Plast-Team. Płaskie prostokątne.
Pudełka są różnej wielkości, z różnokolorowymi pokrywkami.
Czyli opisy mi odpadają, bo wiem, że w różowych jest np wół, a w innym kolorze indyk.
A w jeszcze innym mieszanka woła z czymś tam.
Pudła myć mozna w zmywarce.
Jeno miejsce zajmują, jak puste.
My mamy pudła o pojemności 450 ml. Ale realnie, wchodzi w nie do 400 gr. mieszanki - progowa wartość.
Musi zostać jakie miejsce na rozszerzanie. Generalnie używamy pakietów 300-350 gr i w takie pudełka idealnie mieści się ta ilość.
Mniejsze porcje w pudła po serkach mascarpone - porcje 100-200 gr.
I zaleta niepodważalna - nietłukące :). Kształt idealnie dopasowałam sobie do pojemności zamrażary. Można piętrowo stawiać. Może nie są mega stabilne w sensie sztapli wysokich, ale na pewno lepsze niż worki. Worki mi się zsypywały ze sztapli w zamrażarce skrzyniowej, jak sąsiedni sztapel był wyjadany.
Wada - trza myć, czego przy workach nie ma.
Worki teraz jedynie na CZYSTE mięso W KOSTCE. I to nieczęsto. Bo mnie do szału doprowadzają.
J.
Ostatnio zmieniony przez Aldaker 2012-04-10, 12:37, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 19 Sty 2012 Posty: 2612
Wysłany: 2012-04-10, 12:33
Małe sprostowanie - słoiczki po gerberkach lub też koncentracie pomidorowym nie pękają nawet z cieczą. Mrożę w ten sposób rosołek....od bardzo dawna. Nie można tylko nalewać do pełna.
yerba
Udział BARFa: 25-50%
Wysłany: 2012-11-29, 17:24
Co do słoiczków . Na razie podaję małe ilości mieszanek- używam woreczków, ale już czas zacząć je zwiększać- czyli czas na słoiczki. Ostatnio kupiłam cały komplet w zwykłym markecie, ale później zaczęłam się zastanawiać czy takie słoiki mają atest dotyczący kontaktu z produktami spożywczymi? Nie jestem dobra w temacie słoików, ponieważ specjalnie nie robię przetworów. Ktoś coś na ten temat wie? Wydaje mi się, że większość takich marketowych używa, ale dla spokoju sumienia zapytam się doświadczonych
Moje tygrysy dostają 125 g czystego mięsa dziennie... na pysk. I nie tyją, bestie, za to wciąż domagają się więcej. I zrobiły się bezczelnie złodziejskie.
Ostatnio robię mieszanki mrożąc osobno mięso i mielone z suplementami. Ale nie mam dobrego patentu na mrożenie tego ostatniego - w pudełkach jest mało ekonomicznie pod względem miejsca w zamrażalniku, czasem dzielę na porcje na folii aluminiowej, ale: 1. ma tendencje do rwania się, 2. mieszanka musi być stosunkowo gęsta, więc mielone z drobiu odpada. Macie jakieś patenty?
Barfuje od: 8marca 2013
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Wrz 2011 Posty: 127 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2013-03-13, 14:08
W pudełkach na lód. Moje takie kosteczki mają po 30g każda i kicia dziennie zjada do 6szt. Mi się wydaje, że bd musiała oddzielnie suplementy mrozić Gdyż mięso z krwią i tauryną jest ok do jedzenia , natomiast już niejadalne gdy połączę z innymi.
Ja zamrażam mieszanki w takich pojemnikach na gotowe surówki - płaskie okrągłe plastikowe pudełeczko, podzielone na 3 części. Płaskie to to, więc w zamrażarce można położyć 1 na 2, zajmuje dosyć mało miejsca. Problem w tym, że pudełka nie są zbyt trwałe i po kilku-kilkunastu razach zaczynają pękać. Co się nie zmieści, to wsadzam w woreczki śniadaniowe.
mapi_
Barfuje od: I 2013 r.
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2013-07-14, 11:58
Zapas BARFu dla obu kotek na 45 dni!:
Dolna półka w zamrażalniku idealnie mieści 45 słoiczków
Do zamrażania wymyśliliśmy sobie... pojemniczki na mocz do analizy (co prawda piszecie, że najlepiej w szklane pojemniki do zamrażania, ale skąd je wziąć, u licha).
Cześć
My też zaczynamy - czekamy na TC PREMIX i zastanwiam sie jakie pojemniczki kupć, czy te na mocz można dostać w aptece? Potrzebuje zrobic 12 pojemniczków po 150 gram .Wszelkie pomysły mile widziane. Pojemniczki musz być małe inaczej nie zmieszczą sie do zamrażlnika...pozdrawiam wszystkich
Barfuje od: 09.2012 Pomógł: 10 razy Wiek: 31 Dołączył: 06 Sie 2012 Posty: 1432 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-01-27, 21:08
Aby 150g mieszanki się zmieściło pojemnik musi mieć przynajmniej 200ml. W Intermarche czasami można dostać takie małe słoiczki do przetworów za ok. 1,20zł/szt.
I tak, zwykle te na mocz bez problemu można dostać w aptece, jednak szybko się zużyją, zaczną wchłaniać zapachy. Polecam szklane pojemniki, one na prawdę nie pękają, sprawdzane wielokrotnie
_________________ Naturalne stało się sztuczne, a prawdę uznano za kłamstwo.
Barfuje od: 28.04.2013
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 7 razy Dołączyła: 18 Kwi 2013 Posty: 1216 Skąd: UK
Wysłany: 2014-01-27, 21:13
Nie wiem czy te na mocz pomieszczą 150g Ja mam takie z tesco 0,25l (~7zl/3szt) i mieści się tam 200-230g mieszanki (z mniejszą ilością wody niż zaleca kalkulator). W tesco widziałam też małe pojemniczki bardziej prostokątne, 0,15l po 2zl/4szt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum