Bronka
Wysłany: 2013-02-28, 09:40 Powitanie
Dzień dobry. Mam w domu 4 psy i trzy koty. Barfujemy od dłuższego czasu, ale nie jestem dokońca pewna, czy prawidłowo Mam nadzieję, że tu nauczę się wszystkiego
_________________ Bóg zabronił mi isć do nieba, w którym nie ma psów...
Barfuje od: 17.02.2013
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 21 Sty 2013 Posty: 3009 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-28, 10:31
Cześć, skąd jesteś i pokaż zdjęcia swoich czworonogów !!!!
_________________ „Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.”
George Bernard Shaw
Rubi18 [Usunięty]
Wysłany: 2013-02-28, 12:25
Witaj! Pokaźne stadko, czekam na zdjęcia.
Bronka
Wysłany: 2013-02-28, 14:27
Jestem z Warszawy, mam dwa czarne teriery, leciwą yorkę i 3 miesięczne szczenie wyciągniete z kotłowni. Koty to dwie znajdy i adoptowany ragdoll. Ze zdjęciami może być problem... nie umiem wklejać, ale postaram sie
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 21 Sty 2013 Posty: 3009 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-02-28, 14:33
Bronka napisał/a:
Jestem z Warszawy, mam dwa czarne teriery, leciwą yorkę i 3 miesięczne szczenie wyciągniete z kotłowni. Koty to dwie znajdy i adoptowany ragdoll. Ze zdjęciami może być problem... nie umiem wklejać, ale postaram sie
Ustaw w profilu miasto - będzie wiadomo od razu, jakbyś chciała suplementy forumowe zamawiać.
Spore stado zwierzaków. W bloku mieszkasz czy w domu??
Ja mam psa (13 lat) a w zeszłym roku dołączyły dwie kotki (9 miesięcy mają).
Mieszkam w bloku.
Bronka
Wysłany: 2013-03-01, 11:19
Z ogarnięciem futer nie mam problemu. Tak naprawdę to one ogarnęły mnie Do 9 lutego była jeszcze z nami 9 letnia terierka Bronka. Niestety odeszła na raka... A w grudniu odszedł Pikuś, a właściwie Pan Pikuś 10 letni york, który był święcie przekonany, że jest czarnym terierem... Po ich odejściu w domu zrobiło się wyjątkowo pusto i pojawiła się znajdka z kotłowi
Zapomniałam się przedstawic. Mam na imię Ewa a moje futerka to Kasia i Kosta (CTR), Asia (york), Agatka (3-miesięczna znajda), Bolek (czarny kot profesor, najmądrzejsze kocie świata (nauczyciel i mentor wszystkich młodych zwierząt pojawiających się w domu - wychowywał Basię koteczkę przyniesioną przeze mnie do domu w wieku 8 tygodni, teraz cierpliwy kumpel Agatki), Basia - wyżej rzeczona znajdka i Lolek adoptowany arystokrata, którego w domu przezywamy Bazyliszkiem z uwagi na jego wielgachne, jasnoniebieskie oczy. Mieszkam w bloku, na szczęście małym gdzie wszyscy się znamy i sąsiedzi wiedzą o moim bziku.
Wysłany: 2013-03-01, 11:33
Masz szczęście z tym barfowaniem, ja na razie jestem na początku drogi. Przestawiam swoje kotki na barfa.
Trzymam się zasady dagnes: po pierwsze POWOLI, po drugie SPOKOJNIE, po trzecie UPARCIE, po czwarte PODSTĘPNIE i na koniec okaże się, że SKUTECZNIE !!
Wprawdzie koteczki dostawały co jakiś czas mięsko indycze, ale teraz jak przemycam w gotowej karmie surowe mięsko, to czasem je omijają.
Postanowiłam do każdego posiłku dodawać surowe mięsko (nie tylko indyk, ale wołowina i inne) w różnej postaci: krojone w paseczki, zmielone grubo, zmielone cienko (skrzydełka kurczakowe z kością).
Wczoraj na próbę dałam kawałek skrzydełka - Agritka się trochę zainteresowała, ale niedługo i zrezygnowała z niego. (poszło do zmielenia).
Jak już będą wcinać mięsko surowe bez wybrzydzania, zacznę je po trochu suplementować. Ciekawe jak długo potrwa przestawianie moich "dam" na barfa??
_________________ „Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.”
George Bernard Shaw
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum