Bardzo mi miło, że mogłam dołączyć do społeczności Barfnego Świata.
Przychodzę na forum jako opiekunka dwóch kotek (9 l i 2 l)i pieseła (11 l). Chciałabym zacząć wprowadzać u swoich zwierzaków dietę BARF.
Obecnie zmagamy się z często nawracającym kamieniem na zębach (u starszyzny). Pies od niedawna przyjmuje lek na niedoczynność tarczycy. Starsza kotka straciła już 6 zębów. Jest kotem bardzo szczupłym i na pewno powinna nabrać ciałka aby ważyć chociaż 3 kg. Apetyt ma, energię również, tarczyca w normie. Kontrolne USG wykazało asymetryczność nerek, zmiany zwyrodnieniowe związane z wiekiem oraz osad niemineralny w pęcherzu (obecnie czekamy na wyniki moczu).
Koty jedzą dwa razy dziennie karmę mokrą oraz mają stały dostęp do karmy suchej. Chciałabym u nich puchy zastąpić BARFem. Pies je dwa posiłki dziennie, głównie suchą karmę i tu również chciałabym zacząć podawać mu BARF.
Młoda kotka jest zdrowa.
Na razie przyswajam wiedzę dostępną na forum, ale na pewno będę potrzebowała wsparcia merytorycznego podczas komponowania pierwszych dań.
Dodam jeszcze, że Ganeszę adoptowałam około 3 lata temu, Dzidziora odchowałam od jej 2 doby życia - znajomy weterynarz przeprowadzał cesarkę ze sterylizacją i zapytał, czy się podejmę wykarmienia kociąt a pieska adoptowałam 6 lat temu.
Cześć mam na imię Dorota i jestem posiadaczką 3 letniej Devonki o imieniu Franciszka.
Franka od jakiegoś czasu ma problemy alergiczne zaczęła sie wylizywać na łapie ciało pokryły nieładne krostki. Drogą eliminacji doszliśmy do tego że jest uczulona na drób i ryby. Przez jakiś czas była na mokrej karmie z konia i suchej z owadów. Niestety te dwie karmy doprowadziły ją do wymiotów. Dlatego też zdecydowałam sie na robienie pokarmu sama. Franka bardzo lubi surowe mięso wiec nie będzie problemu z przejściem na Barfa. I tak oto trafiłam do was dziękuję za przyjęcie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum