Warto wspomnieć, że robię po 30-40 kg mięsa jednorazowo, więc wygoda jest najważniejsza ;
w wannie mieszasz? wiertarką z końcówką do betonu?
Poważnie myślę o kupieniu nowej końcówki do wiertarki. Tylko do tego musiałabym też mieć jakiś okrągły 'zbiornik', a takie, które zniosą 'wiercenie' i są przeznaczone do spożywki są kosmicznie drogie.
Mieszamy w takich dużych, plastikowych pojemnikach na mięso, tego typu: http://www.hurtowniawardz.../duze/2255d.jpg
Ale przy 40 kg się nie mieścimy i trzeba w dwóch. Tzn ojciec miesza. Gołymi ręcyma. fajnie mieć ojca, który pracował naście lat przy wyrobie produktów mięsnych
Mama nie pozwala użyć wanny, niestety.
_________________ Ze mną Brzeskie Koty Mięsożerne: Mefisto, Mia, Manga, Bambo, Nyks, Hades i Gizmo. [*] Maura [*][*Mocca[*]
Tymczaski: Krówka, Odra i Bruno.
Fundacja Brzeskie Koty
Witam:)
Mam pytanie odnosnie hemoglobiny i osocza w tabletkach. Jak ja podawac do mieszanki? Probowalam przeliczac ale wychodzily spore ilosci tabletek i nijak mialo sie to do podawania jednej tabletki na 5kg/24h
hemoglobina wieprzowa 400mg, wieprzowa mączka z osocza krwi 100mg.
Na opakowaniu jest napisane zastosowanie/24h
1 tabletka na 5 kg masy ciała lub 1 tabletka na 50g surowego pokarmu. Sposób podania - zmieszać z pokarmem lub bezpośrednio do pyska
Barfuje od: 01.2010
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 9 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1100 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2021-07-08, 07:26
Anaw, mam na tapecie te tabletki, żeby je dodać do kalkulatora i zobaczyć jak to działa. Postaram się to zrobić po południu albo jutro i wtedy może będę w stanie coś napisać :)
_________________ Kalkulator barfnyswiat.org - czy to koci czy psi - nie zwalnia z myślenia, jest to tylko maszynka pomocnicza. Pamiętajcie o tym :) Masz jakieś pytanie - pytaj na forum barfnyswiat.org
Barfuje od: 01.2010
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 9 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1100 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2021-07-09, 06:37
Sierra, w sumie na to nie zwróciłam uwagi, ale słuszna uwaga :D
_________________ Kalkulator barfnyswiat.org - czy to koci czy psi - nie zwalnia z myślenia, jest to tylko maszynka pomocnicza. Pamiętajcie o tym :) Masz jakieś pytanie - pytaj na forum barfnyswiat.org
Barfuje od: 03.2013
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 5 razy Dołączyła: 13 Wrz 2013 Posty: 260 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-07-10, 16:03
Producent podaje, że 1tab na 5kg m.c dotyczy karmy suchej. 1 tab na 50 g surowego mięsa jak najbardziej jest ok. Używam ich hemo w proszku i po wpisaniu jej do kalka, tyle mniej więcej wychodzi. Czy tabletki czy proszek skład jest ten sam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum