edmonton
Barfuje od: zaczynam
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2017-03-13, 16:46 witamy - moj przyszly kot i ja
Witam Wszystkich!
Za kilka tygodni wkroczy do mojego zycia i do mojego mieszkania Edmonton (imie jeszcze robocze), kocur syberyjski neva masquarade. Zanim jednak to nastapi, to chcialbym sie przygotowac na jego przyjecie, dlatego juz od jakiegos czasu zaczalem interesowac sie tym, jak moge zapewnic prawidlowy rozwoj, zgodny z jego gatunkiem.
trafilem gdzies w necie na barf, potem na jakas hodowle, ktora karmi swoje koty wg barf, zaczalem sie przygladac, interesowac, czytac i ostatecznie wyladowalem tu w nadzieji, ze poszerze swoja wiedze i ze bedziecie mogli sie podzielic ze mna swoim doswiadczeniem.
Barfuje od: IX.2015
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 23 razy Dołączyła: 15 Mar 2015 Posty: 996 Skąd: Lublin
Wysłany: 2017-03-13, 22:09
edmonton, bardzo dobrze wylądowałeś To forum to prawdziwa skarbnica wiedzy. Fajnie (i odpowiedzialnie), że myślisz o żywieniu kota jeszcze go nie mając, masz przez to czas, by się do tematu dobrze przygotować.
I pamiętaj, że jak już Edmonton będzie u Ciebie, trzeba nam go tu przedstawić, uwielbiamy zdjęcia
Barfuje od: 17.02.2013
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 21 Sty 2013 Posty: 3009 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-03-14, 07:57
edmonton napisał/a:
wylądowałem tu w nadziej, że poszerzę swoja wiedze i ze będziecie mogli się podzielić ze mna swoim doświadczeniem.
dobrze wylądowałeś. Barf nie jest taki straszny, jak się na początku wydaje. Czytaj podstawy barfa, jakich supli się używa, jak go robić, zaopatrz się w podstawowe sprzęty (np. maszynkę do mielenia mięsa - ułatwia przygotowanie mieszanek). Przy pomocy kalkulatora forumowego przygotowywanie mieszanek jest łatwiejsze. Czytaj wątki i zadawaj tam pytania. Nadejdzie czas a wszystko Ci się w głowie poukłada i przygotowanie mieszanki nie będzie takie trudne. Powodzenia
podstawowy kurs oswajacza zdjęć pomoże wstawić zdjęcia kocurka na forum.
Masz już pomysł na imię dla kota?
_________________ „Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.”
George Bernard Shaw
edmonton
Wysłany: 2017-03-14, 08:58
dzieki za powitanie
edmonton
Wysłany: 2017-03-14, 09:01
Tufitka napisał/a:
Masz już pomysł na imię dla kota?
tak jak napisalem, imie jest robocze i hodowlane, pewnie jak juz zagosci u mnie i jak sie poznamy, to automatycznie cos do niego przylgnie (doswiadczenie z wczesniejszymi kotami)
edmonton
Wysłany: 2017-03-14, 09:15
IzabelaW napisał/a:
I pamiętaj, że jak już Edmonton będzie u Ciebie, trzeba nam go tu przedstawić, uwielbiamy zdjęcia
oczywiscie ze go przedstawie ... moze nawet dzis po poludniu
Nie mogę się doczekać zdjęć i ...i mienia (temat imion jest mi szczególnie bliski) a rasa Neva Masquerade również (zaraz za persami, które mam).
Pozdrawiam,
yoashya
edmonton
Hmmm, a bo to wiadomo, czemu coś człeka interesuje, właśnie to a nie coś innego?
Wiele razy marzyłam, że mam hodowlę kotów lub psów i nadaję maluchom piękne imiona, ciekawe imiona, dowcipne imiona :) Miałam tylko "hodowlę" chomików, hehe-ale przynajmniej mogłam nadawać imiona :)
Oczywiście żadne z moich zwierzaków nie zostało przy rodowodowym imieniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum