Dziękuję za przyjęcie do grupy.
Od pewnego czasu czytam posty na forum, moja wiedza na razie jest znikoma, ale im więcej czytam tym bardziej się przekonuje, że dam radę.
Mam 4 letnią Lunę (owczarek szwajcarski) oraz 6 miesięcznego kocura Dusty ( ragdoll).
Dusty je suchą i mokra karmę, czasami surowego indyka, ostatnio jednak zaczął jeść więcej suchej karmy, a kręci nosem na mokre jedzenie. Nie chce dopuścić, żeby jadł tylko suchą karmę i dlatego postanowiłam coś zmienić. Nie mam jeszcze wiedzy by samodzielnie przygotować pełnowartościowy posiłek, ale zaczęłam od przygotowania zmielonej wołowiny z podrobami bez suplementów i widzę, że chęci u kocura są, nie chce jeść z miski, ale chętnie je z ręki, na szczęście w hodowli dostawał surową wołowinę i indyka, więc zna smak surowego. Myślę , że to dobry początek, teraz tylko muszę czytać i dowiadywać się jak najwięcej.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie :)
kręci nosem na mokre jedzenie. Nie chcę dopuścić, żeby jadł tylko suchą karmę i dlatego postanowiłam coś zmienić.
zajrzyj do wątku Koty nie chcą jeść możne znajdziesz jakąś podpowiedź jak sobie radzić z nie jedzeniem. Jak już opanujesz barfa dla kota, pomyśl o barfie dla psa
Powodzenia
_________________ „Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.”
George Bernard Shaw
Od soboty Dusty je wyłącznie mięsko z suplementami :) Bardzo mu smakuje i je już sam, bez karmienia.
Shana55 jeszcze raz dziękuję za zrobienie pierwszego przepisu dla Nas :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum