Razem z Tolą, pozdrawiamy gorąco wszystkich obywateli Barfnego Świata. Obie chcemy się tu podszkolić w zakresie zdrowego żywienia - w tym temacie dopiero raczkujemy.
Nie chcemy w naszym domu kocich fastfoodów. Ponieważ jednak my - właściciele Toli - sami kawioru na co dzień nie jadamy, szukamy optymalnych "kocich" rozwiązań :)
Tola to obecnie 10-miesięczna kocia dama - na zdjęciu poniżej.
Póki co, jej dieta oparta jest o jedzonko gotowe (mokra: granatapet, feringa, o'cannis aczkolwiek to ostatnie bardzo niechętne; sucha: applaws i acana, testujemy purizon). Miało być inaczej, ale kot gardzi naszą kuchnią... Wszystko co zostało przez nasz przygotowane specjalnie z dedykacją dla kota wywoływało wyraźną odrazę i ostentacyjne odejście od miski ... ehhhhh :)
Barfuje od: 17.02.2013
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 21 Sty 2013 Posty: 3009 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-02-14, 09:07
Miau miau na forum, śliczna kocia panna. Podróżniczka, wspinaczka wysoko książkowa
Jeśli na razie karmicie gotowymi karmami, to zajrzyj do Gotowych karm dla kotów.
Jak przestawić kota na barf pomoże przestawić kota na barfa (inną karmę).
wspinaczka wysokoksiążkowa i nie tylko ... generalnie wspinaczka po wszystkim
Jesteśmy po 4 dniach intensywnego czytania forum. Muszę przyznać, że jest to najbardziej merytoryczne źródło wiedzy z jakim miałam do tej pory do czynienia. Już nie wiem sama jak tu trafiłam, ale się CIESZĘ :D
Do usłyszenia
_________________ "Mam jeszcze chwilę, teraz zrobię coś naprawdę ładnego. Coś mnie godnego, coś zaprawdę w boskim wymiarze. Coś takiego, co jest autentyczną kwintesencją piękna i nie ma wad."
(słowa Boga gdy postanowił stworzyć kota wg. Sapkowski & Bereś)
Barfuje od: IX.2015
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 23 razy Dołączyła: 15 Mar 2015 Posty: 996 Skąd: Lublin
Wysłany: 2017-02-21, 07:07
Tola ma fantastycznie rozłożone plamy (miałam kiedyś szczurzycę Tolę i też była czarno-biała )
Trzymam kciuki za powodzenie w przejściu kota na barfną dietę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum