BARFny Świat Strona GłównaBARFny Świat Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Album  Kontakt  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Nefalem i ciotka Tusia
Autor Wiadomość
Viride 

Wysłany: 2017-01-09, 13:01   Nefalem i ciotka Tusia

Bardzo serdecznie witamy, to znaczy ja, ciotka Tusia i Nefalem Białopachy. Nefalem jest z nami (z ciotką Tusią i Pawłem) od 1 listopada 2015 a urodził się w lipcu 2015, został przygarnięty ze schroniska jako trzymiesięczny, niedożywiony i zasmarkany maluszek. Po wyleczeniu kociego kataru i świeżbu w uszkach nie miał już zadnych problemów zdrowotnych. Jest przeuroczym pieszczochem, który włącza zestaw głośnomruczący niezwykle często. Nie sprawia problemów, jest mega grzeczny :)

Obecnie je Feringę Dwa smaki plus surowe mieso 2-3 razy w tygodniu. Jednak od dłuższego czasu przymierzam się do przejścia na BARF. O nim pierwszy raz przeczytałam na facebookowej grupie "Wszystko o naszych kotach", a potem dołączyłam do grupy BARFNE KOREPETYCJE - Kot. Wczoraj kupiłam po raz pierwszy gotową mieszankę od jednej z członkiń wspomnianej wcześniej grupy i Nefalem zakochał się w nim od pierwszego kęsa. Także nie ma wyboru - czas na BARF! Obecnie zbieramy osprzęt, wiedzę i suple :)

Nefalem jest niewychodzącym kotem, który jedynie wizytuje balkon w sezonie letnim (balkon oczywiście osiatkowany). Próbowaliśmy go zabrać na spacer w szelkach ale to okropny tchórz i panikował bardzo więc o nie stresujemy niepotrzebnie.

Planuję dokocenie jednak pewnie dopiero jesienią lub zimą gdy kupimy własne, więszke mieszkanie (obecnie 38metrowa kawalerka).

To chyba tyle na początek :)

A poniżej Nefalem Białopachy w pieleszach :)

shana55 
Ekspert

Barfuje od: 08.2012
Udział BARFa: 90-100%
Pomogła: 22 razy
Wysłany: 2017-01-09, 19:08   

Witajcie, witajcie :kwiatek: :kwiatek:
Dobrze trafiliście, to forum tylko dobre jedzonko propaguje.
Czytaj forum, zbieraj wiedzę, pytaj jak coś jest niezrozumiałe, Barf nie jest trudny trzeba jednak podstawy ogarnąć, żeby ustrzec się przed błędami.
Nefalem Białopachy :love: piękny a ja uwielbiam czarnuszki :twisted:

Arora 

Barfuje od: 24.03.2016
Udział BARFa: 90-100%
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2017-01-09, 22:33   

cudowny :love: :love:

Odpowiedz do tematu