Witam wszystkich w imieniu swoim oraz moich dwóch psiaków: Goldy - 6 letniej suczki rhodesian ridgeback oraz Kenzo - 6 miesieczny piesek rasy sloughi (chart arabski).
Oba futrzaki żyją jak dotąd na suchej karmie i mam ogromną nadzieję, że poprzez wprowadzenie barfa sprawię im przyjemność i wpłynę na poprawę ich zdrowia. Goldy ma niewydolność nerek, jest jednak w dobrej formie a wyniki od ponad roku nie pogarszają się( są w normie). Trochę czytałam w wątkach o barfie dla nerkowców - psim i kocim i po cichu liczę na pomoc w skomponowaniu suczce diety sprzyjającej utrzymaniu nerek jak najdłużej w dobrej formie. Kenzo z kolei pomimo młodego wieku zdążył przejść ciężką chorobę - młodzieńcze zapalenie kości, teraz jednak również już ma się dobrze i mam nadzieję że wyszedł z tego całkiem, choć wet ostrzega przed możliwymi nawrotami w wieku poniżej 2 lat.
Mam nadzieję, że nasza przygoda z barfem przyniesie pozytywne skutki
Barfuje od: 12.2015
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 6 razy Dołączyła: 31 Mar 2015 Posty: 365
Wysłany: 2016-11-16, 18:51
Dzień dobry na forum. Też mam psa z niewydolnością nerek, ma też cushinga, niedoczynność tarczycy, problemy z wątrobą, białkomocz.
Ze swojej strony polecam Ci wątki nerkowe: kocie i psie, kalkulatory koci i psi. A przede wszystkim wykonać pełne badanie krwi (łącznie z jonogramem) -przed wprowadzeniem barfa. Pozwoli Ci to modyfikować dietę odpowiednio.
Barf pozwala mojemu psu w miarę godnie żyć, nie jest odwodniony, sierść zrobiła się lepsza. Wyniki krwi też ma w miarę ok.
Jeśli będę mogła i wiedziała jak Ci doradzić odezwę się. Powodzenia w lekturze forum.To niezła książka :)
Ostatnie badania robiłam suczce w październiku ale tylko biochemię i morfologię. Następne badanie planuję na przełomie grudnia /stycznia, wiem już że musi być to szersza diagnostyka wraz z badaniem moczu. Do tego czasu pozostaje mi dowiedzieć się jak najwięcej na temat dopasowania diety do tej choroby.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum