BARFny Świat Strona GłównaBARFny Świat Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Album  Kontakt  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Rodzeństwo wita :)
Autor Wiadomość
Czarna1988 

Wysłany: 2016-11-01, 21:26   Rodzeństwo wita :)

Witam,

wypadałoby się przywitać ;-)

Od prawie miesiąca w naszym domu mieszkają dwa kociaki-rodzeństwo-Amber i Aslan. To pięciomiesięczne brytyjczyki. Obecnie są na Ferindze plus surowe. Jednak chciałbym wprowadzić BARF. Kalkulator już posiadam, jakąś tam wiedzę też i spooore chęci :-D
Jednak chciałbym się poradzić odnośnie doborów suplementów-naturalnych- biorąc pod uwagę, że kociaki są już po zabiegu sterylizacji i kastracji. Są zdrowe i świetnie się chowają. Łączna waga na chwilę obecną to jakieś 7kg. Chciałabym już zamówić suplementy tylko nie chciałabym popełnić jakiejś gafy na początku dlatego będę wdzięczna za każdą pomoc lub wskazówkę.

Pozdrawiamy :mrgreen:

Dragana 

Barfuje od: 08.2015
Udział BARFa: 90-100%
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2016-11-04, 12:03   

Witamy na forum :-)

Kastracja nie wpływa na dobór suplementów. Na początek poczytaj tematy stąd, znajdziesz tam listę suplementów - na końcu są naturalne. Tutaj wątki o poszczególnych suplementach.
Spróbuj poćwiczyć robienie przepisów z kalkulatorem - tak dla wprawy. Tutaj możesz wrzucić do oceny. A tutaj o wszystko pytać.

Przez to czarne coś na zdjęciu myślałam, że przykleił mi się koci wąs do monitora :lol:

Czarna1988 

Wysłany: 2016-11-04, 14:40   

Dragana napisał/a:
Witamy na forum :-)

Kastracja nie wpływa na dobór suplementów. Na początek poczytaj tematy stąd, znajdziesz tam listę suplementów - na końcu są naturalne. Tutaj wątki o poszczególnych suplementach.
Spróbuj poćwiczyć robienie przepisów z kalkulatorem - tak dla wprawy. Tutaj możesz wrzucić do oceny. A tutaj o wszystko pytać.

Przez to czarne coś na zdjęciu myślałam, że przykleił mi się koci wąs do monitora :lol:

Bardzo dziękuje za zainteresowanie wątkiem ;)
Na daną chwilę już wszystko wiem-jestem samoukiem który po nocach analizował tematy tu na forum :) a w między czasie pytałam na grupie FB. Mam już przygotowaną pierwszą mieszankę w kalkulatorze-jutro już będzie mieszana-bo naturalne suplementy dzięki liście stąd też już mam :)

Jeszcze raz dziękuje za zainteresowanie :)

Dragana 

Barfuje od: 08.2015
Udział BARFa: 90-100%
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2016-11-06, 01:47   

No i fajnie :-) Pierwsze kroki masz już za sobą, powodzenia i smacznego!

Odpowiedz do tematu