Udział BARFa: do 25%
Wysłany: 2016-10-29, 11:55 Yoda i Phoebe witają :)
Cześć wszystkim :)
Tutaj Marta i Maciej z Łodzi.
Bardzo dziękujemy za przyjęcie do grona forumowiczów.
Na wstępię przedstawię nasze pociechy.
Yoda - pół syberyjczyk - w tym roku będzie kończył dwa lata. Kot i władca, majestatyczny, na futro popatrz, ale nie dotykaj - podziwiaj z daleka.
Kastrat. Niestety pod koniec wakacji zaczęły się u niego problemy z pęcherzem - dwa zapalenia, oczywiście badania moczu, zmiana karmy na RC Urinary, ostatnie trzecie zapalenie zakończyło się cewnikowaniem i hospitalizacją, PH trochę za wysokie, tabsy na zakwaszanie i oczywiście dalej na RC... Przepisano jeszcze inne leki na ochronę pęcherza, a najlepiej to zrobić zabieg poszerzenia cewki moczowej - okropnośćm, także trochę się załamaliśmy...
Phoebe - skończyła pół roku, również mieszanina czegoś bardziej kudłatego z kotem domowym, szalona trikolorka. Zdrowa, wesoła, towarzyska.
Nasze koty karmimy mięsem sporadycznie - kurczak, indyk, wołowina, wątróbka, na zmianę z karmami suchymi i puszkami sporadycznie - jak nie ma czasu podać mięsa, a chcemy by zjadły coś innego.
Większy kot nie pije wody - chyba, że ze zlewu, za to uwielbia jak mu sie chrupki zaleje wodą, albo jak może wypić "rosół" z mięsa, mała - wypija dużo z misek rozstawionych po całym domu.
Decyzja na przejście na BARF przyszła jakoś kilka dni temu.
Chcemy zrobić to sprawnie, aby zadbać o zdrowie naszych kotów - po tym co przeczytaliśmy wydaje nam się, że jest to jedyne słuszne wyjście w obecnej sytuacji.
Mamy nadzieję, że zdobytą wiedzę uda nam się przekazać dalej i propagować barfny sposób żywienia zwierząt ;)
A poniżej zdjęcie z pierszych tygodni po dokoceniu ;)
Basiek
Barfuje od: 2014
Udział BARFa: 50-75% Pomogła: 4 razy Wiek: 59 Dołączyła: 14 Cze 2016 Posty: 421 Skąd: Konin
Wysłany: 2016-10-29, 12:53
Witamy serdecznie Yoda i Phoebe i ich opiekunów
Ja też mam syberyjczyka neve i on jest Królem w naszym domu, rządzi i strzela fochy.
Nie wiem, ale ja nie widzę zdjęcia .
Saga
Barfuje od: 07.2016
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 5 razy Dołączyła: 02 Sie 2016 Posty: 1489
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum