panibarani
Wysłany: 2016-08-09, 12:59 od dziś na świeżo i surowo
Drogie barfowiczki, drodzy barfowicze,
po wchłonięciu już małej części informacji, jakie znalazłam tu, w BARFnym świecie, jestem przekonana, że Ziggy (kot, 5 lat) i Margoś (pies, 3 lata) będą od teraz jeść surowo i świeżo. Jestem wdzięczna, że dzielicie się swoją wiedzą.
Na forum przywiodła mnie niestety strata Bowiego, kotka, który zawsze rzucał się z apetytem na surowe mięso, który miał tylko 7,5 roku, a który umarł na raka szpiku w ostatni czwartek. To był bodziec, żeby jeszcze wnikliwiej przyjrzeć się jedzeniu zwierząt. Zawsze wiele czasu zajmowało mi analizowanie składów i dobieranie odpowiednich karm, ale już wiem, że nie tędy droga.
Także życzcie mi dużo energii w moich barfowych początkach, a Ziggy'emu i Margosiowi - smacznego!
[img][/img]
Barfuje od: 17.02.2013
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 20 razy Dołączyła: 21 Sty 2013 Posty: 3009 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-08-09, 13:37
Miau, hau na forum, pokaż nam swoje zwierzaki (tutaj oswajacz zdjęć http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=387 ), opowiedz ich historie i udanego barfowania - to nie jest trudne, a ile daje zwierzakom dobre żywienie to sama doszłaś
_________________ „Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.”
George Bernard Shaw
panibarani
Wysłany: 2016-08-09, 16:05
to rodzinka jeszcze w komplecie. Mam szczęście opiekować się wszystkimi od początku, odkąd miały parę tygodni; kotki były wzięte od znajomych, pies - z Fundacji Azylu pod Psim Aniołem. Bowiego, białego, już nie ma. Ziggy, szary gruby, to syjam w trzecim pokoleniu, uwielbia wygrzewać się na parapecie, miauczeć, gadac, być głaskany i nie lubi dzieci. Margoś jest maniakiem piłeczki, lubi spać na kanapie albo w fotelu i kotłować się od czasu do czasu z psimi przyjaciółmi. Mam nadzieję, że dzięki BARFowi uda się pokonać otyłość kotka i powracające drożdżaki w uchu Margosia, bo poza tymi problemami to niekończące się źródła radości :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum