Potwora, mam taką samą sytuację co Ty. Teraz obserwuję kota i chcę powtórzyć badania czerwiec/lipiec sprawdzając jak idzie mi zbijanie fosforu skorupkami, bo pierwszy raz poszło super. Nie konsultowałam dawkowania innych wyłapywaczy jeszcze i tabletki wzięłabym bardziej na "wszelki wypadek" jeśli wyniki pokażą, że je potrzebuję, to akurat te trochę tabletek zużyję do końca ich krótkiego terminu, albo poratuję kogoś w nagłej potrzebie.
Tak naprawdę idealnie gdyby okazało się, że faktycznie nikt z nas ich nie potrzebuje, a jeśli już, to wystarczy nam się podzielić między sobą z zamówionej Renveli (sama żałuję, że Margot zamknęła listę w 2,5 godziny, ale bywa). A mogłybyśmy poszukać nowej partii z długim terminem w lipcu/sierpniu.
Barfuje od: 2012.08.20
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 4 razy Dołączyła: 31 Sie 2012 Posty: 2810
Wysłany: 2016-05-18, 16:23
Skipper z PNN ma fosfor 4,0 mg/dl (pól roku temu 4,1 mg/dl) i o dziwo kreatynina mu wyszła 1,6 mg/dl (poprzednio 1,9 mg/dl - oba badania ALAB)
Rico fosfor 3,72 mg/dl, kreatynina 1,8 mg/dl, SDMA 9 um/dl przy normie 0-14 (Idexx).
Dla tych dwóch chłopa sevemedu brać nie będę
Tosiek został jeszcze do przebadania.
_________________ Mimo, że regulamin forum to FIKCJA - Śpiewać to rzecz ludzka, miauczeć to rzecz boska... (Zhuangzi 庄子)
Udział BARFa: 90-100%
Wysłany: 2016-05-18, 17:54
Mgło, idę za Twoim przykładem i biorę "na zaś"
O dzieleniu się którą renvelą mówisz? Bo teraz zdaje się mowa o sevemedzie a nie pamiętam już, czy zdołałaś coś wyskrobać z tamtej listy.
Nie załapałam się, ale mam nadzieję, że dziewczyny w gorącej sytuacji będą pomocne (my jeszcze takiej nie mamy). Na ten sevemed jest nas za mało, on ma krótki termin przydatności. Może za miesiąc/dwa zorganizujemy się i poszukamy nowej partii. Sama sprawdzę temat, przy okazji badań kota i w razie czego wznowię tutaj.
Barfuje od: 08/2008
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 16 razy Dołączyła: 15 Wrz 2011 Posty: 1721 Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-08-05, 09:28
Witam,
Słuchajcie, jeżeli ktoś potrzebuje Renveli, zapraszam do przyłączenia się do wspólnego zamówienia. Na przełomie września/października będę sprowadzała tabletki ze Stanów.
Szczegóły na pw, podam do siebie nr tel i będziemy w kontakcie. Niestety ze względu na problemy zdrowotne mojej mamy i brak czasu, nie mam możliwości regularnego wpadania na forum i udzielania odpowiedzi w wątku. Koszty Renveli podobne, a może będzie sporo taniej.
Tutaj tworzymy zatem listę chętnych:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum