BARFny Świat Strona GłównaBARFny Świat Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Album  Kontakt  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Vombat i Afera mówią dobry wieczór!
Autor Wiadomość
Vombat 

Wysłany: 2016-04-05, 19:46   Vombat i Afera mówią dobry wieczór!

Dobry wieczór wszystkim!

Chciałabym się przywitać i mam nadzieję na dłużej zagościć w Barfnym Świecie. Powitanie zza mojego ramienia pilnie obserwuje kocica- Afera, przywieziona ze stodoły pewnego listopadowego dnia do Warszawy. Miała wtedy około pół roku, teraz pomału zbliżają się jej pierwsze urodziny (termin jest bardzo umowny, ustaliła go jej pani weterynarz ;-) ).
Od samego początku nie zdarzyło jej się czegoś nie zjeść, więc mam idealnego przedstawiciela kociej rodziny do barfnej diety. Na razie jej żywieniowy świat składa się zarówno z puszek, surowego mięsa i odrobiny chrupek na kolację. Ale najwyższa pora zamienić puszki i mięso na pełnowartościową mieszankę- chrupek je na tyle mało, że niech jej tam będzie, a smakują jej baaaaardzo :-)

A to moja pannica:
Zdjęcie jest już ciut nieaktualne, wyrosła trochę od momentu jego zrobienia, ale to dalej pozostaje moim ulubionym zdjęciem. Pomyśleć, że jak ją przywieźliśmy ważyła zaledwie 1,5 kg...

Liczymy na trochę wsparcia na początku i odrobinę cierpliwości. Chcę żeby kocicy niczego nie brakowało, a dobra dieta to podstawa :-)

Skipper 
Ekspert

Barfuje od: 2012.08.20
Udział BARFa: 90-100%
Pomogła: 4 razy
Wysłany: 2016-04-09, 16:46   

No stworek piękny i miło, że ma zadatki na BARF-erkę ;-)
Wygląda na to, że cóż..... Pańcia będzie musiała nabyć BARF-ny kalkulator i wziąć się do roboty.... :twisted:

majka91 

Barfuje od: 04.2016
Udział BARFa: do 25%
Wysłany: 2016-04-10, 21:58   

Co za pięęęęękna kicia :love: Niesamowite oczyska i piękne futerko! Witamy! :-)

Sherab 

Wysłany: 2016-04-11, 15:25   

Podzielam zachwyt przedmówczyń. :-)

Vombat 

Wysłany: 2016-04-13, 07:33   

Dziękuję za miłe słowa- przekażę Aferze :)

Oczy ładnieją jej z każdym dniem, są coraz bardziej zielone. Muszę ją kieyś dorwać w dobrym momencie i aktualniejszą fotkę zrobić.

A Barfny kalkulator już mam, dzisiaj robie pierwszą mieszankę z prawdziwego zdarzenia. Początki zapewne łatwe nie będą, ale co tam, wszystko co najlepsze dla mojego potwora :)

Odpowiedz do tematu