Vombat
Wysłany: 2016-04-05, 19:46 Vombat i Afera mówią dobry wieczór!
Dobry wieczór wszystkim!
Chciałabym się przywitać i mam nadzieję na dłużej zagościć w Barfnym Świecie. Powitanie zza mojego ramienia pilnie obserwuje kocica- Afera, przywieziona ze stodoły pewnego listopadowego dnia do Warszawy. Miała wtedy około pół roku, teraz pomału zbliżają się jej pierwsze urodziny (termin jest bardzo umowny, ustaliła go jej pani weterynarz ).
Od samego początku nie zdarzyło jej się czegoś nie zjeść, więc mam idealnego przedstawiciela kociej rodziny do barfnej diety. Na razie jej żywieniowy świat składa się zarówno z puszek, surowego mięsa i odrobiny chrupek na kolację. Ale najwyższa pora zamienić puszki i mięso na pełnowartościową mieszankę- chrupek je na tyle mało, że niech jej tam będzie, a smakują jej baaaaardzo
A to moja pannica:
Zdjęcie jest już ciut nieaktualne, wyrosła trochę od momentu jego zrobienia, ale to dalej pozostaje moim ulubionym zdjęciem. Pomyśleć, że jak ją przywieźliśmy ważyła zaledwie 1,5 kg...
Liczymy na trochę wsparcia na początku i odrobinę cierpliwości. Chcę żeby kocicy niczego nie brakowało, a dobra dieta to podstawa
Barfuje od: 2012.08.20
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 4 razy Dołączyła: 31 Sie 2012 Posty: 2810
Wysłany: 2016-04-09, 16:46
No stworek piękny i miło, że ma zadatki na BARF-erkę
Wygląda na to, że cóż..... Pańcia będzie musiała nabyć BARF-ny kalkulator i wziąć się do roboty....
_________________ Mimo, że regulamin forum to FIKCJA - Śpiewać to rzecz ludzka, miauczeć to rzecz boska... (Zhuangzi 庄子)
Vombat
Wysłany: 2016-04-13, 07:33
Dziękuję za miłe słowa- przekażę Aferze :)
Oczy ładnieją jej z każdym dniem, są coraz bardziej zielone. Muszę ją kieyś dorwać w dobrym momencie i aktualniejszą fotkę zrobić.
A Barfny kalkulator już mam, dzisiaj robie pierwszą mieszankę z prawdziwego zdarzenia. Początki zapewne łatwe nie będą, ale co tam, wszystko co najlepsze dla mojego potwora :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum