po przeczytaniu całego wątku powitalnego, poprzednie "Witam" porzucam na rzecz
Radaosnie Machajac Rudym Ogonkiem Osobom Po Drugiej Stronie Szybki,
mam 15 letniego kota Fritza. Kiedys był to mój "drugi' kot. Wcześniej mieszkałam z kotem Leonem, który był bardzo bystry, ale trudny jednocześnie... Frycek pojawił sie u nas w domu, jako kot do towarzystwa... i zawsze wydawał mi sie tylko "głupkowatym' towarzyszem Leona.
Jednak, w pewym momencie zostalismy juz tylko we dwoje - Fritz i ja.. i nie zdawałam sobie sprawy z tego, że ten kot tez jest niezwykły
To moi znajomi zwracali mi uwagę : że on taki psi jest, że reaguje na moje słowa, chodzi za mna po domu, że dyskutuje ze mna, aportuje zabawki
teraz jest mi przykro, że troche go lekcewazyłam, choć od od poczatku obdarzał mnie swoja wielka miłością
w poł. wrzesnia przeprowadziliśmy sie do innego kraju.. kot zaadaptował sie dobrze i szybko... ale po miesiącu zaczał mieć problemy z oddawaniem moczu... wiem, że to nie wina przeprowadzki, tylko zbieg okoliczności...
musze nauczyć sie, jak go karmić i leczyć... oraz przygotowac na jego odejście
Kot 15 letni to młody jest, trzeba wyleczyć co trzeba i cieszyć się z kotem
Moja z jednych kotek ma 18 lat i uważam ,że jeszcze nie jest taka stara ,żebym myślała o najgorszym .Ona bardzo aktywna jest i szefowa prawdziwa wymusza wrzaskiem to co chce i to dostaje Fakt chucham i dmucham na nią , ale tak samo robię z średniakami i młodzikami
nie było mnie tu chwile
i niestety wracam ze smutną wiadomością:
choroba obrała tak szybkie tempo, że z dnia na dzień było gorzej..
nie byłam w stanie walczyć z chorobą... całą energię poświęciłam na dokarmianie kota, wyszukiwanie smakołyków, które zechciałby zjeść..
w niedzielę walentynkową, po kilku dniach całkowitej odmowy jedzenia i picia koteczek odszedł
niestety, moja historia kończy się smutno, ale mam nadzieję, że większość pozostałych zakończy się inaczej. życzę Wam tego bardzo bardzo bardzo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum