BARFny Świat Strona GłównaBARFny Świat Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Album  Kontakt  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Dobby i Talar witają :)
Autor Wiadomość
Dobby_i_Talar 

Wysłany: 2016-01-31, 21:35   Dobby i Talar witają :)

Cześć! Mam na imię Marta i wraz z mężem jesteśmy szczęśliwymi opiekunami dwóch kotów: Brytyjskiego i Devon Rexa. Brytek o imieniu Talar będzie miał w czerwcu 5 lat, a Devon - Dobby - 4 lata we wrześniu. Już na pierwszy rzut oka widać, że są to totalne przeciwieństwa ;) W charakterze również. Talar jest typowym kanapowcem, który jednak czasem dostaje powera i urządza Wielką Pardubicką przez całe mieszkanie. Dobby, jak to Devon, jest gadatliwy, towarzyski, wesoły i żywiołowy. Uwielbia siedzieć mi na ramieniu jak papuga :) Zimą nie schodzi z kaloryfera i jego goły brzusio wygląda jakbyśmy go grillowali. Razem stanowią świetną parę :) Talar daje się aktywizować Dobby'emu, a Dobby ma futerko do przytulenia się i ogrzania :)
Właśnie zaczynamy przygodę z BARFem, a ostatecznie przekonały nas do tego problemy z łapą brytka - mimo młodego wieku ma zmiany zwyrodnieniowe w stawie kolanowym. Musi również schudnąć. Do tej pory karmiliśmy go mokrą karmą Catz Finefood i suchą Power of Nature lub Applaws. Stwierdziłam jednak, że żywienie mięskiem będzie lepsze. Oczywiście przestawimy oba koty.
Zabieram się więc za czytanie, liczenie i planowanie zakupów :)

Pozdrawiamy!

gerda 

Udział BARFa: 75-90%
Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2016-01-31, 22:48   

Witamy piękne koty :macha: - choć tylko częściowo widoczne :mrgreen: Prosimy o więcej zdjęć, koty mogą być w całości (i nieposkręcane) :mrgreen: :kwiatek:

Dobby_i_Talar 

Wysłany: 2016-01-31, 23:27   

gerda napisał/a:
Witamy piękne koty :macha: - choć tylko częściowo widoczne :mrgreen: Prosimy o więcej zdjęć, koty mogą być w całości (i nieposkręcane) :mrgreen: :kwiatek:

Hyhy :D One zwykle albo biegają albo razem leżą, więc trudno o idealne fotki ;) Ale coś tam znalazłam, proszę bardzo:

Odpowiedz do tematu