Witam wszystkich cieplutko!
Przepraszam jeśli pisze nie w tum miejscu lub już jest w takim wypadku proszę o usunięcie tego postu.
Mam kotkę , która ma 5m- cy i 1,5tyg.
Chciałam się zapytać czy jeśli kotka je :
-55-65g. chrupek -ma je cały czas w misce pod dostatkiem tyle poprostu zjada w tej chwili Ontario , za dwa tyg. będziemy przechodzić na Orijen
-3x mięsa surowego po 15-20g. (Łącznie 45-60g.)- pierś z kury
- woda źródlana , kranówki nie chce pic.
Za jakiś czas napewno wprowadzę jakieś mięsko i podroby dla urozmaicenia, narazie tylko róże względu na jej wcześniejsze dolegliwości, jak wyjdzie całkiem na prosta będziemy wprowadzać .
Chciałam się zapytać czy jeśli je chrupki, to trzeba do mięsa coś dodawać czy nie? Jeśli tak to co? Ile? Na ile te suplementy starczają ? Czy może oprócz surowego mięska powinnam dawać tez z puszki? Dodam może ze nie mam kalkulatora, ani młynka do mielenia , wagę mam d=5g
Z góry dziękuje za odpwiedź! 🙂
Wiem ze tego jest dużo ale już mi się w głowie miesza od ilości materiału 😊
Pozdrawiam
Monika
Zmieniłam tytuł wątku i przeniosłam do Powitalni
_________________ Monika no i oczywiście Duna
Ostatnio zmieniony przez dagnes 2016-01-11, 11:36, w całości zmieniany 1 raz
apple Pomogła: 2 razy Dołączyła: 24 Lip 2013 Posty: 438 Skąd: warszawa
Wysłany: 2016-01-10, 22:11
Duna,
Witaj na forum.
Polecam przeczytanie najpierw wątku o naturalnym żywieniu kotów http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=138 będziesz wiedziała dlaczego na tym forum nie poleca się karmienia suchą karmą.
Twojemu kotu jest potrzebny zbilansowany posiłek - czyli mięso z kompletnymi suplementami, szczególnie że jest młody i potrzebuje różnych substancji do prawidłowego wzrostu i rozwoju.
Z mięsa nie zaleca się samej piersi z kurczaka, ponieważ jest chuda a koty potrzebują tłuszczu.
Zamiast piersi podaj kotu udko z kurczaka, wołowinę z tłuszczem i żyłkami itd.
Napisz do Hebe która zarządza dostępem do kalkulatora.
Młynka do mielenia czego nie masz? Jeżeli skorupek z jajek, nie szkodzi, możesz kupić mączkę w sklepie z suplementami (jednak ekonomiczniej samej zrobić).
Jeżeli chodzi o młynek do mielenia mięsa, nie jest konieczny, ja np. nie mielę mięsa, tylko kroję.
...
Jeżeli chodzi o młynek do mielenia mięsa, nie jest konieczny, ja np. nie mielę mięsa, tylko kroję.
Powodzenia.
Tak tak chodzi mi o młynek do mięsa.
A co do mięsa wiem, że inne też trzeba dawać ale wet narazie kazał tylko te, ze względu na to, że miała nie prawidłowy kupsztal i troszkę nam chorowała tu można poczytać, tu to opisywałam:
http://www.ragdollclub.fo...robic,7874.html
na razie tfu tfu tfu, odpukać w niemalowane po zmianie weta i żywienia kuweta opanowana, żeby ino się to utrzymało
Dziękuję za odpowiedź i powyższe linki, jutro zabieram się do lektury :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum