a co powiecie na to aby mieso BK+podroby i żołądki połączyć razem w taki mix i razem zmielić albo pokroić w "kostkę' i taki mix podawać( do tego dodac olej z łososia) a osobno do gryzienia np jakieś łapki szyjkę skrzydełka?
warzywa osobno np z jogurtem naturalnym albo jajkiem
ktoś z Was podaje w takiej formie czy lepiej osobno mięso osobno żołądki itd
Barfuje od: 28.07.2014
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 9 razy Dołączyła: 21 Lip 2014 Posty: 1292
Wysłany: 2015-10-19, 19:04
Wywal jogurt naturalny.
Ja obecnie podaję wszystko wymieszane razem z suplementami (jak mieszanki kocie), więc jak najbardziej może tak być.
Warzyw nie mieszamy z produktami mięsnymi, z jajkiem myślę, że możesz.
Pisząc żołądki masz na myśli żwacze? Pytam dla pewności, bo jak żwacze - to nie wiem, czy będzie chciało Ci się to mieszać (ze względu na zapach i niezbyt ładny wygląd).
Jeśli chodzi o żołądki np. kurze, to traktuj je jako podroby.
Barfuje od: 06/2013
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 16 razy Dołączyła: 03 Cze 2013 Posty: 2811
Wysłany: 2015-10-21, 08:13
Jogurty wywal z jadłospisu i nawet o nich nie myśl jako elemencie diety.
Jakie dokładnie podroby masz na myśli?
Moim zdaniem, nie ma potrzeby traktować żołądków odrębnie od podrobów.
Zaopatrzyłam sie w kalkulator i wyszlo troszeczkę inaczej niż początkowo liczyłam
tydzień 2500g
dziennie:360g
mięso:1000
kosci:300
podroby:300
zołądki:400
warzywa:370
owoce:130
Ogólnie chciałam przejść na BARF jak skończymy sucha karme ale coś ostatnio mój pies (ktory wciągał ją jak odkurzacz) podchodzi do miski i zje kilka kulek i idzie sobie ...eh
pierwsze pytanie czy mogłabym jej podawać karmę z np żołądkami wymieszane tak w ramach wstępu do BARFu ?
zrobiłam obliczenia kilka miejsc mam jeszcze czerwonych ale wydaje mi się ze to nie są duże odchylenia
Wapń:fosfor powinno:1,2-1,4 a mam 1,62
potas:sód powinno 1,2-1,5 a mam 1,0
w niektórych polach mam ze powinno byc 0 i mam 0 a jest czerwone ;/
czy takie małe odchylenia mogą pozostać ? (ustawiłam tylko produkty na tydzień wiadomo ze w następnych tygodniach może być odwrotni np tam gdzie miałam więcej będzie mniej itd)
jeśli chodzi o żołądki z treścią to mam jagnięce bo tylko takie dostałam w sklepie
pierwszy tydzień chce się skupić raczej na indyku żeby ew wyczuć co jej służy
w następnych tygodniach może wieprzowinę i to co akurat dostane szczerze nie mam dostępu do jakiś wymyślnych mięs ale zawsze w miesiącu 3 rodzaje dostanie
dodatkowo będzie jajko, zmielone skorupki jajek i olej z ryby
Dodatkowych suplementów nie chce podawać bo w sumie jeśli ma to być zbliżone do jedzenia naturalnego to nie wydaje mi sie aby to było niezbędne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum