annapryl
Barfuje od: wkrótce
Wysłany: 2019-03-19, 17:56 CAŁA NASZA CZWÓRKA WITA WAS :-)
Witam
Dziękuję za przyjęcie nas go grupy. Jestem "mamusią" trójki kociaków. Stasia ( Neva Masquarade ) i Zbysiu ( niebieski brytyjczyk ) zamieszkali z nami w 2018 roku . Zbyniu dokładnie dzisiaj kończy roczek, Stasia za miesiąc. Trzecia Kicia Zosia ( szylkretka brytyjczyk ) jest z nami od dwóch tygodni i ma 4 miesiące.
Moja miłość do kotów narodziła się niespodziewanie i mnie samą zaskoczyła. Zanim trafiły do nas Stanisława i Zbigniew, Syn próbował mnie namówić na kota od dobrych dwóch lat - ja natomiast broniłam się jak mogłam. I w końcu "przegrałam". Miał być jeden a finalnie przywieźliśmy dwa. I się zaczęło
Zwariowałam totalnie na Ich puncie! Do tego stopnia,że już po dwóch miesiącach wiedziałam, że na Nich się nie skończy I pojawiła się Zosieńka Czy to już koniec......czas pokaże
Opieki nad moją trójcą uczę się cały czas a im więcej czytam tym więcej widzę błędów, które niestety popełniłam. Aktualnie staram się zagłębić temat barfnego jedzenie i stąd moje dołączenie do grupy. Jest tu masa informacji i na razie staram się je powolutku przyswajać.
Wyuczona przez internet, hodowców i weterynarza oczywiście kontynuowałam karmienie suchą karmą, którą moje koty jedzą do dziś choć już w mniejszych ilościach niż na początku. Surowy indyk , wołowina , Puszki Catz finefood i MACs dołączyłam już sama. Ale nie jest łatwo przestawić te moje Futra. Kombinuję jak mogę, ostatnio dwa "duże" wybrzydzają wybitne, Zosieńka natomiast je za dwóch Na szczęście bez oporów wcinaja surowe, puszki omijają dużym łukiem,mimo różnorodności smaków i podjadają na moje i swoje nieszczęście suche.
A mając już dzisiaj świadomość, że samo mięsko nie wystarcza, że trzeba suplementacji - jestem tutaj, żeby się wszystkiego nauczyć i definitywnie skończyć z suchą karmą i puszkami.
Będę na pewno nie raz zasypywać Was pytaniami ale z góry proszęwybaczcie
Kiedyś w końcu się nauczę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum