Bacznie poczytuje forum od dobrych kilku tygodni 🙂 Przyszedł teraz czas na dołączenie do społeczności
W takim razie cześć wszystkim i krótka/długa historia o moich pupilach
Na co dzień jestem szczęśliwa posiadaczka psa labradora (lat 9) i kota europejskiego (lat 5) 😍
Do niedawna wydawało mi się, ze dbam o swoje pociechy znakomicie, bez zarzutu. Nawet nigdy nie słyszałam o czymś takim jak BARF
Tak jak napisałam wydawało mi się...
pewnego wieczora wiozłam swojego kota całego zesztywnialego na nocny dyżur... okazało się, ze to wątroba. Wysoka bilirubina, odwodnienie...cała seria kroplówek, zastrzyków , specjalistyczna karma(polecona przez weterynarza). Wyniki są teraz w normie, w najbliższym czasie czeka nas usg. Okres ten był dla nas mega ciężki, ale tez intensywny jeżeli chodzi o poszukiwania najlepszego rozwiązania żywieniowego. Zawsze uważałam, ze kot to drapieżnik i musi jeść mięso- przed choroba dostawał karmy bezzbozowe, plus mokre średniej jakości, czasem filet z kurczaka. W trakcie rekonwalwscencji natrafiłam na Wasze forum, które zaczęłam "studiować" 🙂Wiem, ze poza miłością barf to najlepsze co mogę "dać" swoim zwierzakom.
Na chwile obecna jesteśmy z kotem na etapie całkowitego wyrzucenia suchego, je dobre puszki rekomendowane na forum plus surowe trzy razy w tygodniu, żółtka w normalnej postaci nie tyka. Przejście na całkowity koci barf to kwestia najbliższych tygodni, gromadzę suplementy i chce zacząć uczyć się kalkulatora. Po usg wątroby będziemy robić podstawowe badania potrzebne do zdrowego barfowania 🙂
Pies będzie następny do kolekcji 🙂 Jednak wątek o psach jest trochę mniej rozbudowany i wymaga przeze mnie bardzo sporego wgłębienia do tematu. Zaczęliśmy od kota, bo u niego jako pierwszego zaczęły się problemy zdrowotne. Poza tym wydaje mi się, ze z moim wiecznie głodnym labkiem problemów nie będzie 😅
Pozdrawiam wszystkich i liczę na Wasza pomoc
[img][/URL][/img]
Barfuje od: 08.2012
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 22 razy Dołączyła: 07 Sie 2012 Posty: 5339
Wysłany: 2017-08-26, 21:37
Witamy Was serdecznie na Forum
Cieszymy się że do nas trafiliście, jest tu faktycznie duzo dobrej wiedzy i sprawnie działa pomoc forumowiczów. Czytaj dalej, zbieraj wiadomości, poproś o dostęp do kalkulatora i do dzieła
Mocno trzymamy kciuki
Basiek
Barfuje od: 2014
Udział BARFa: 50-75% Pomogła: 4 razy Wiek: 59 Dołączyła: 14 Cze 2016 Posty: 421 Skąd: Konin
Wysłany: 2017-08-27, 19:20
Dzień dobry piękny duecie.
Jak mają na imię te dwa cudeńka?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum