Cześć :)
nazywam się Ola i chcę przestawić moją roczną Rysię na BARF. Kicia wzięta ze schroniska gdy miała miesiąc. Nie może za bardzo jeść suchego jedzonka bo ma przewlekłą biegunkę - wszelkie możliwe badania zrobione - krew, kał, rentgen, nic nie wykazały). Weterynarze twierdzą, że to wina stresu lub karmy. Obecnie karmiona jest Intestinalem RC i co drugi dzień wołowiną (którą uwielbia). Jest więc szansa, że uda mi się przestawić ją na BARF :) Liczymy na pomoc w razie wątpliwości :)
Pozdrawiamy!
Basiek
Barfuje od: 2014
Udział BARFa: 50-75% Pomogła: 4 razy Wiek: 59 Dołączyła: 14 Cze 2016 Posty: 421 Skąd: Konin
Wysłany: 2017-07-31, 22:53
Witamy serdecznie na Forum piękną Rysię i jej opiekunkę. Jeśli koteczka lubi mięsko, to już połowa sukcesu. Trzymam kciuki, że szybkie przejście na pełnego barfa, abyś mogła jak najszybciej odstawić RC. Gdy robiłaś badanie kału, to zrobiłaś również badanie na bakterie? Życzę szybkiego powrotu do zdrowia koteczce.
Badanie kału było robione na pasożyty oraz lamblie. Powiedziałam wetowi żeby zrobił wszelkie możliwie badania na krew i kał, które mogą wykryć przyczynę biegunek. Czy jest jeszcze jakieś badanie na kał?
Barfuje od: 2012.08.20
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 4 razy Dołączyła: 31 Sie 2012 Posty: 2810
Wysłany: 2017-08-01, 19:04
Śliczna kicia i wygląda jak siostra-bliźniaczka mojej obecnej rezydentki Toli, którą wczoraj zabrałam z parkingu (ktoś podrzucił ).
Po niej na szczęście stresu nie widać (malutkie kociątko), bo wcina BARF-a z szybkością i dokładnością odkurzacza
_________________ Mimo, że regulamin forum to FIKCJA - Śpiewać to rzecz ludzka, miauczeć to rzecz boska... (Zhuangzi 庄子)
Basiek
Barfuje od: 2014
Udział BARFa: 50-75% Pomogła: 4 razy Wiek: 59 Dołączyła: 14 Cze 2016 Posty: 421 Skąd: Konin
Wysłany: 2017-08-01, 22:18
Fumkaola, ja robiłam badania na pasożyty oraz na bakterie tlenowe i beztlenowe. Mojemu Guciowi wyszło w badaniu, że ma E. Coli szczep hemolizododatni. O tej bakterii poczytaj w dziale Barf dla kotów chorych poddział : problemy żołądkowo-jelitowe od strony chyba 39. Wielu wetów twierdzi, że tego się nie leczy, ponieważ jest to normalna bakteria w jelitach, ale E. Coli może być przyczyną biegunek. Poczytaj zalinkowane artykuły. Mój Guciolek od początku miał problemy z miękkimi kupalami. Teraz jest trochę lepiej (jest leczony homeopatycznie), ale bakterii zlikwidować się mam nie udało i chyba podam antybiotyk.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum