BARFny Świat Strona GłównaBARFny Świat Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Album  Kontakt  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Bazyli kot cukrzycowy
Autor Wiadomość
ineni 

Wysłany: 2016-11-06, 14:34   Bazyli kot cukrzycowy

Dzień dobry. Niedawno, szukając informacji o karmach natknęłam się na BARFny Świat. Zainteresowała mnie proponowana tu forma żywienia. Mój kotek jest cukrzykiem w remisji. Je bardzo mało a ostatnio zauważyłam, że chętnie zjada surowe mięso. Przechodząc do meritum, pomimo, że sporo wątków poczytałam to czuję się trochę zagubiona. Strasznie tu dużo wątków, wpisów, tematów i mam wrażenie że ogarnia mnie chaos. Czy mogłabym poprosić o pomoc? Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć na pytania:
1. czy mogę karmić mokrym w puszkach i surowym.
2. czy są jakieś przepisy BARF bez mięsa mielonego
3. w jakie suplementy muszę się na początku zaopatrzyć, lista w zakładce jest ogromna. Czy ja muszę to wszystko nabyć?
4. czy korzystając z gotowych przepisów muszę mieć kalkulator i sama liczyć? Na początku wolałabym gotowe , nieskomplikowane przepisy.
5. Czy w związku z tym, że kotek jest cukrzycowy muszę zwrócić szczególną uwagę na coś? Oczywiście suchą mu odstawiłam a mokrą podaję niskowęglowodanową.
Wiem, że pewnie odpowiedzi są na różnych wątkach, ale tego jest tyle, że nie ogarniam.
Przepraszam i liczę na wyrozumiałośc.
ineni

Skipper 
Ekspert

Barfuje od: 2012.08.20
Udział BARFa: 90-100%
Pomogła: 4 razy
Wysłany: 2016-11-06, 16:27   

Ineni, tutaj jest wątek o żywieniu kotów cukrzycowych - Dagnes już na pierwszej stronie pięknie wyjaśniła, na co należy zwracać uwagę przy żywieniu :kciuk:

Proponuję dokładne przestudiowanie tego wątku i podanych w postach linków - jest to skarbnica wiedzy na temat żywienia "słodkich" kotów :-D

Odpowiedz do tematu