Witam,
nazywam się Iwona, od lat wariatka na punkcie zwierzaków. Pracę zawodową zaczynłam w ZOO, niestety musiałam zrezygnować. Teraz w domu ubogo: 7 genów lamparcich, pisina i bengalek, a okresowo jeszcze cornish i dachówka( to kotki córki), ale były jeszcze 2 psiaki, szynszyle , koszatniczka, ryby, chomiki, ptaki, jeże , mój mąż zawsze mówił że normalna nie jestem. Marzy mi się pyton królewski, ale mam niepełnosprawnegi syna , który panicznie boi się węży, więc padło na jaszczurki.. Mięso zaczęłam kupować w Primexie jako dodatek i smakołyk dla psa, czasem koty też dostawały. Teraz mam swojego bengala, o wszystko mówiącym domowym imieniu Bobek :). Kot od początku jest wyjątkowy: deformacja kości przednich łap, przewlekłe biegunki czasem tylko plackowate kupy, nużeniec, ale to taki kochany gnom. Od czasu jak zaczęłam karmić surowizną biegunki ustąpiły, ale kot bez przerwy domaga się sucej karmy, kradnie każdy kęs jaki ma w zasięgu pyszczka.
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 5 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1576 Skąd: podlaskie
Wysłany: 2016-02-07, 18:39
Witamy Jak Bobek je surowe to już 1/2 sukcesu Jeszcze trochę suplementów i mam nadzieję, że kupki się unormują (będą nawet suche i co 2-3 dni), a problem "miłości" do chrupek jest niestety długotrwały i powszechny...
Witam,
Bobas ma 8 miesięcy. Jak przeglądałam wczoraj różne wątki, to wydaje mi się, że nie powinnam mu ograniczać ( za bardzo) ilości mięcha. Może to stąd bierze się "tęsknota" za chrupkami. Mam prośbę: czy mogłabyś mi podać jakiś spis suplementów na dobry początek Co do kupy to jest niesamowita poprawa. Tylko surowiznę podaję mniej więcej od 5dni (wcześniej dostawał jako 1 posiłek) i od 2 dni kupa ideał i 1 raz dziennie, do tej pory było tego 5-6 krowich placków. Więc sukces odtrąbiony
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 5 razy Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1576 Skąd: podlaskie
Wysłany: 2016-02-08, 10:38
Proponuję Ci zwrócić się do Hebe o koci kalkulator wtedy ułożenie przepisu mieszanki będzie bardzo łatwe. Na początek możesz kupić preparat Easy Barf, który zawiera mieszankę suplementów (nie wszystkie) a jest bardzo dobrze tolerowany (lubiany) przez koty. Do tego trzeba dodać: taurynę, cytrynian wapnia lub mielone skorupki jajek, odrobinę mielonych alg, witaminę E w kapsułkach (tokowit) sól himalajską, lub inną bez dodatków, no i suszoną krew. Można skorzystać też z gotowych przepisów umieszczonych na forum. Ach, do mięska konieczny jest też dodatek niewielkiej ilości wątroby(indycza,kurza,wołowa) Poczytaj o tym wszystkim w początkowych działach forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum