będę niezmiernie wdzięczna za ocenę jadłospisu, który sama skonstruowałam dla oich dwóch buldogów francuskich.
Musiałam zwiększyć chłopakom dawki ponieważ okazało się, że dieta ułożona przez przedstawiciela Primexu nie spełniła oczekiwań. Psy mi schudły. Chłopaki są dość aktywni, biegają przynajmniej raz dziennie dłużej na dworze i w domu ciągle się "nawalają" ;) z przerwami na drzemkę.
Podaję mięso Primexu: jeleń z kością i bez kości, cielęcina z kością i bez kości, struś z kością i bez, indyka z ubojni, kurczaka: szyjki, łapki raz po raz. Raz w tygodniu jajo na twardo i raz w tygodniu pół kostki chudego twarogu. Codziennie athroflex plus, algi, olej kokosowy.
jadłospis Elana:
waga: 14kg
chcemy wypełnić nieco za duże buldożkowe wcięcie
mięso bez kości (mięsień) 50% 128g / 305g
żołądki z treścią 20% 51g / 320g
kości 15% 38g / 897g
podroby 15% 38g / 269g
obliczenia w oparciu o mięso z kością Primex (30% kości)
Produkty pochodzenia roślinnego: 20%
warzywa 75% 48g/336g
owoce 25% 16g/112g
Poniedziałek
mięso zk
224g
w+o
96g
Wtorek
mięso bk
145g
podroby
109g
w+o
66g
środa
żwacze
320g
czwartek
mięso zk
224g
w+o
96g
piątek
mięso bk
160g
podroby
160g
sobota
mięso zk
224g
w+o
96g
niedziela
mięso zk
224g
w+o
96g
Potwierdźcie mi proszę, czy ja dobrze rozumiem, że powinno się podawać osobno mięso i osobno warzywa? Nie wolno ich mieszać w jeden posiłek? Przyznam, że do tej pory mieszałam..
będę przeogromnie wdzięczna za pomoc!
_________________ Maniek&Elan moja buldożkowa miłość <3
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum