Witam
Właśnie zaadoptowałem 4 letnią kotkę rasy Maine Coone . Poprzedni właściciele wspomnieli o karmach bezzbożowych - więc postanowiłem poczytać i w ten sposób trafiłem na forum.
Poprzednie Persy karmiłem głównie Royalem z dodatkiem jedzenia z puszek (myślałem, że lepszego jedzenia nie ma - a tu ).
Z nową kocicą chcę przejść na karmienie BARF - liczę na pomoc ze strony forumowiczów.
Na samym początku prosiłbym o kontakt kogoś mieszkającego w Trójmieście - chciałbym w miarę możliwości odkupić kilka porcji jedzenia przygotowanego zgodnie z BARF - na próbę jak moja kocica będzie reagowała i ustalić w jaki sposób je wprowadzić.
Pozdrawiam wszystkich i liczę na pomoc - przynajmniej na początku.
Z ssaków kotka jest jedyna, z dobytku jeszcze dwa akwaria w jednym paletki, w drugim moi chłopacy mają bojowniki i krewetki.
Fajnie jak koty patrzą na ryby - obie strony chyba myślą o jedzeniu !
Jak zrobie dobre zdjęcie załącze.
Pozdrawiam
Barfuje od: 12/2010
Udział BARFa: 90-100% Pomogła: 5 razy Wiek: 60 Dołączyła: 21 Wrz 2011 Posty: 1069 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-03-10, 21:14
Koniecznie, chętnie zobaczę Twoją MCO i akwaria (zwłaszcza te z krewetkami)
Połowa moich kotów to maine coony i "koci telewizor" czyli akwarium z krewetkami i razborami galaxy też się znajdzie
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 29 Gru 2011 Posty: 3447
Wysłany: 2012-03-11, 16:23
Czy kiedykolwiek kotka jadała surowe mięso ?
Jeśli tak to chyba nie będzie większych problemów.
Dostaniesz tutaj złote rady...i tak czy siak Twoja kotka nie będzie miała wyjścia.
Czy kotka ma już stałe imię ?
Witam
Ze względu na czarny kolor poprzednio była nazywana Bambusem, ale nie podobało nam się więc z rodowodu przyjeliśmy prawdopodobnie przydomek hodowlany Makala.
I obecnie już zaczyna reagować na nowe imię.
Pozdrawiam
Barfuje od: 2008
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 23 razy Dołączyła: 13 Wrz 2011 Posty: 4844
Wysłany: 2012-03-15, 08:26
Witaj tomekt9 na Forum
tomekt9 napisał/a:
Na samym początku prosiłbym o kontakt kogoś mieszkającego w Trójmieście - chciałbym w miarę możliwości odkupić kilka porcji jedzenia przygotowanego zgodnie z BARF - na próbę jak moja kocica będzie reagowała i ustalić w jaki sposób je wprowadzić.
Nie wiem czy to jeszcze aktualne, czy sam już zacząłeś mieszać kocie jedzonko?
Przyszła mi do głowy forumowa Mari, która chyba "produkuje" BARFa w pokaźnych ilościach dla swojego stadka i pewnie się z Tobą podzieli jeśli ją poprosisz .
_________________ Aby dotrzeć do źródła, musisz iść pod prąd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum