Witam.
Zakładam nowy wątek, bo nie znalazłam na szybko nic co by pasowało do problemu.
Suka po porodzie, najprawdopodobniej zatkała się. Od dwóch dni nie wypróżniała się, brzuch trochę bolesny, brak apetytu. Początkowo były też wymioty. Dostała leki rozkurczowe, antybiotyk i wczoraj masę parafiny w kilku dawkach. Zero efektów! Dzisiaj dostałą kontrast a jutro robimy prześwietlenie co i gdzie jej utkwiło.
Czy ktoś z Was miał taki problem? Jakieś pomysły w tym temacie? Czy ruszać sukę do aktywności fizycznej, żeby jej się tam w brzuchu trochę poruszało czy wręcz przeciwnie - dać jej spokój. Przeraża mnie wizja operacji - zwłaszcza, że ma maluchy dwutygodniowe Mleko już straciła ale po operacji tym bardziej go nie odzyska
Poradźcie coś
Zmieniłam tytuł
_________________ Hodowla owczarków węgierskich (komondor&puli)
"Zwierz w Dredach FCI"
www.komondor.pl
Ostatnio zmieniony przez dagnes 2015-05-16, 12:02, w całości zmieniany 1 raz
Barfuje od: 2008
Udział BARFa: 75-90% Pomogła: 23 razy Dołączyła: 13 Wrz 2011 Posty: 4841
Wysłany: 2015-05-16, 12:04
Mamy na Forum bardzo obszerny wątek dotyczący kotów, poczytaj go na początek, jest tam wiele cennych rad dla borykających się z "zatkanymi" zwierzami:
http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=513
_________________ Aby dotrzeć do źródła, musisz iść pod prąd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum