Witam wszystkich forumowiczów. :) Nazywam się Ania i mieszkam pod Stalową Wolą. Razem z mężem posiadamy 3 siberian husky i jesteśmy maniakami sportu psich zaprzęgów (reprezentujemy KSPZ Nome Rzeszów). Nasze psy oprócz trenowania zaprzęgów i startowania na zawodach pojawiają się również na wystawach psów rasowych.
Postanowiłam się zalogować tutaj, by poszerzyć swoją wiedzę na temat diety BARF. Moje psy do tej pory BARF-owałam z przerwami. Cały sezon zaprzęgowy były na BARF-ie, a w czasie spoczynku na suchej karmie. Teraz przez ostatnie rewelacje żołądkowe znowu są na diecie surowej i chciałabym ją już wprowadzić na stałe, do czego potrzebna jest mi konkretna wiedza, którą mam nadzieję zdobędę tutaj. :)
A tutaj nasze psy:
Afera 6 lat
Takuna FCI MISTRZ 2 lata
BLACK SABBATH Anana Amarok aka "Shadow" 6 miesięcy
Tak to 100% husky o rzadkim umaszczeniu "mostly black", czyli najzwyczajniej w świecie hasior z ciemną maską. Umaszczenie to jest popularne wśród psów użytkowych, a Shadow reprezentuje sportową krew... :) Nawiasem mówiąc pierwsze siberiany to były właśnie takie lub całe wilczaste. Hodowcy wystawowi skuteczne wyplenili to umaszczenie z linii wystawowych...
Shadow reprezentuje hodowlę Anana Amarok i tam można pooglądać takie psy jak ona z tzw. brudną maską.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum