Barfuje od: 09.2012 Pomógł: 10 razy Wiek: 31 Dołączył: 06 Sie 2012 Posty: 1432 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-02-06, 22:10
Nie tylko skład krwi i ich różnice omówiono, ale także:
- proces jej pozyskiwania, czy zastosowania krwi pełnej i jej pochodnych: surowicy, hemoglobiny, gąszczu krwinek
- wymagania jakościowe
- porównanie preparatów krwiopochodnych na rynku polskim
- skupiono się na krwi wieprzowej
- niektóre z zawartych tam informacji mogą być przydatne w leczeniu schorzeń gastrologicznych u ludzi i zwierząt czy podniesieniu odporności
- zostały wymienione i opisane firmy z branży
Według mnie artykuł napisany jasno, przystępnie. Czytelnik nie musi posiadać szczególnej wiedzy biologicznej, ani chemicznej. Pojawia się tam wiele nieznanych mi ciekawostek, które z chęcią zapamiętam. Dowiedziałem się też o pochodzeniu niektórych konserwantów i substytutów produktów spożywczych. Najciekawsze zastosowanie krwi to chyba jej substancji pianowych jako środka gaśniczego .
_________________ Naturalne stało się sztuczne, a prawdę uznano za kłamstwo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum